Alparslan Kuytul: Askeri öğrenciler adına seviniyorum ama bu iş sanki adalet için değil de oy toplamak için yapılıyor

Furkan Vakfı Kurucu Genel Başkanı Alparslan Kuytul, darbe girişiminden sonra müebbet alan askeri öğrencilerin dosyasının yeniden incelenmesi kararını sosyal medya hesabında değerlendirdi

Alparslan Kuytul / Fotoğraf: Youtube

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından, darbeye katıldığı iddia edilen 355 öğrenci, yargılandıkları davada müebbet hapis cezasına mahkum oldu.

Öğrenciler savunmalarında darbeden haberdar olmadıklarını, tatbikat diye dışarı çıkarıldıklarını ve ellerine silah almadıklarını söyledi. 

Aileleri tarafından gündemde tutulan ve dosyaları bir yılı aşkın bir süredir Yargıtay’da olan öğrencilerle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel'in İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nden konuyla ilgili dosya evraklarını istediğini söyledi.

Söz konusu gelişmenin ardından askeri öğrencilerin tutuklanmasına karşı çıktığı için geçtiğimiz süreçlerde bir süre tutuklu kalan Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul’dan da konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklamalar geldi.

"Rütbesiz askerleri öldürenlere cani demiştim"

Kuytul, şu paylaşımlarda bulundu:

Askerî öğrencilerin dosyalarının tekrar incelenmesi kararı inşallah doğrudur. Ben bunu yıllar evvel söyledim. Ondan dolayı beni mahkemeye dahi vermeden hapse attılar.

Askeri okul öğrencilerinin kafasını kesenlere, köprüden aşağı atanlara ya da rütbesiz erleri öldürenlere 'cani' demiştim.

"Siz bunları götürün, yargı karar versin. Kendinizi savcı, hakim yerine koymayın. Sen cellat mısın, savcı mısın, hakim misin, cani misin sen nesin? 

Sen bu askerin -daha 18-19 yaşında bir çocuğun- darbe niyetiyle bilerek ve isteyerek buraya geldiğini nereden biliyorsun? Sen yakala-götür, yargı karar versin. Adalet kalmadıysa da belki adaletli bir hakime denk gelir, adalet ortaya çıkar."

Dediğim buydu. Bu konuşmayı bir savcı mahkemeye veriyorsa yazıklar olsun!

"4.5 yıl sonra gelen adalet yerin dibine batsın"

Kuytul, sözlerine şöyle devam etti:

Birçok askerin haberi olmadan tatbikat denilerek oraya götürüldüğü ispat edildi ve 1200 kadar asker de serbest bırakıldı ama ben bu cümlelerimden ötürü mahkemelik oldum.

Cumhurbaşkanı dosyanın yeniden incelenmesi talimatını neden şimdi veriyor? 4,5 senedir bu insanlar hapiste yatıyor. 4,5 yıl sonra gelen adalet yerin dibine batsın!

Bu adalet midir? Bu rezalettir! Bu insanlar da aileleri de  4,5 yıldır beddua ediyorlar. Bu kadar beddua alanlar iflah olmazlar!

Askeri öğrenciler adına seviniyorum ama bu iş sanki adalet için değil de oy toplamak için yapılıyor. Bu çocukların dosyaları neden 4,5 yıl bekletildi?

“Bir güç var ve Türkiye'de özgürlük istemiyor”

Kuytul, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

Bir güç var ve Türkiye'de özgürlük istemiyor. Kendi diktatörlüklerini kurmak istiyorlar. O yüzden kimseye acımıyorlar.

Dosya neden daha evvel incelenmedi de bugün inceleniyor?  Yeni bir şey mi buldunuz? Hayır, kafanıza göre insanları hapislerde yatırıyorsunuz. Sonra da 'Hadi çıkaralım' diyorsunuz. Bu adalet midir?

O insanlar hapislerden çıksalar bile öfkelerinin zerre kadar azalacağını düşünmüyorum. Haksız yere hapse atılan bir insan bunu unutamaz.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU