Mustafa Cengiz: Bir hakemin deplasmandaki maçımıza atanması ile ilgili büyük bir infial var

1905 Kültür, Sanat ve Spor Derneği'nin düzenlediği törende konuşan Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, “Bir hakemin deplasmandaki maçımıza atanması ile ilgili büyük bir infial var” dedi

Mustafa Cengiz / Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasonu, Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında oynanacak maçları yönetecek hakemleri açıklamasının ardından sosyal medya platformalarında çok sayıda taraftar hakem atamalarını eleştirmişti.

1905 Kültür, Sanat ve Spor Derneği’nin bugün düzenlediği berat törenine katılan Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, “Galatasaraylı taraftarları, yöneticileri ve başta Fatih Terim olmak üzere tüm teknik ekibimizi kutluyorum” dedi. Cengiz açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

“Bir hakemin deplasmandaki maçımıza atanması ile ilgili büyük bir infial var! Bu tepkileri ben normal karşılıyorum. Biz hakkımız olmayan bir şeyi istemeyiz, herkes adaletli olsun. Bizim aleyhimize hatalar da olabilir ama bunu ısrarlı ve istikrarlı bir hale getirmesinler. Bizim önerdiğimiz, savunduğumuz tek şey var; Dürüstlük ve şeffaflık. Biz oyuna hile karıştırılmayan ölümüne mücadeleden yanayız.”

Mustafa Cengiz, Galatasaray'ın bu hafta oynayacağı Atiker Konyaspor maçının hakemiyle ilgili olarak, “Benim endişem şu; bizim lehimize hata yapan hakemlere maç verilmiyor. Çok enteresan. Bu hakemler de bizden yanadır demiyorum. Bizim lehimize de hata yapsın demiyorum. Trabzonspor maçında da diğer maçlarda da bunu söyledim. Lehimize hata yapan hakemi uzun süre dinlendirip, aleyhimize hata yapan hakemi hemen ertesi hafta maça verirseniz, ben bunun adını koyamam. Ben edebimle susarım. Edepli, efendi ve sakin olanların da hakkının yenmesinden yana değilim. Bunu özellikle belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Cengiz, Spor Toto Süper Lig’deki şampiyonluk yarışıyla ilgili olarak da şöyle konuştu:

“Bir yerde şampiyonluk ve yarış varsa Galatasaray orada vardır. İnşallah ipi göğüsleme hedefine yürüyecektir. Kazasız, belasız, dış engelsiz bu mücadelesine devam edecektir. Bütün rakiplerine saygı duyarak ve futbolun içindeki bütün unsurlara saygılı olarak ama birileri oyuna hile katarsa biz asla onlardan yana değiliz.”

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU