Amerikalı hemşire "Kovid-19'dan korkmayın" diyen Trump'a ağlayarak yanıt verdi

Hemşire Hops, "Ne cüretle hemşirelerin, sağlık çalışanlarının, solunum terapistlerinin yaptığı tüm işi baltalayabiliyor! Onun bu yıl söylediği ve yaptığı birçok şeyden dolayı pek çok kez öfkelendim" dedi

ABD'de şimdiye kadar yüzlerce kişinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle nefes alamayıp ölmesine tanıklık eden bir hemşire, Başkan Donald Trump'ın salgını hafife alıp halkına "Korkmayın" demesine, gözyaşları içinde çektiği bir videoyla karşılık verdi.

Geçen hafta teşhis konmasının ardından Walter Reed Askeri Hastanesi'nde üç gün tedavi gördükten sonra pazartesi günü Beyaz Saray'a dönen Trump, milyonlarca kişinin enfekte olduğu ülkede pandeminin etkisini hafife almaya devam eden açıklamalarda bulunmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump'ın virüsten korkmamak gerektiğine dair kayıtsız mesajı, kendi yönetiminin Amerikalıları çok dikkatli olmaya ve hastalığı kapmaktan ya da yaymaktan kaçınmak için önlemler almaya teşvik ettiği bir sırada gelirken, Pittsburgh Üniversitesi Tıp Merkezi'nden Dr. David Nace, "Gerçekçi olalım. Kovid-19, Amerikan halkı için tam bir tehdit" demişti.

Salgında hastalara hizmet eden sağlık çalışanları da Trump'ın bu yaklaşımı karşısında sessiz kalamadı.

Trump'ın paylaştığı tweet'i görünce TikTok'ta bir videolu mesaj paylaşan hemşire Cristina Hops, gözyaşları içinde çektiği görüntülerde ABD Başkanı'na tepkisini gösterdi.

Hops şunları söyledi:

Donald Trump'ın ‘Kovid'den korkmayın' dediği tweet'i gördüm. Sadece şunu söylemek istiyorum: Ne cüretle! Ne cüretle hemşirelerin, sağlık çalışanlarının, solunum terapistlerinin yaptığı tüm işi baltalayabiliyor! Özür dilerim, bu mesele yüzünden sinirlerim bozuk ama entübe edilmiş hastaların durumuyla mukayese yaptım. Nefes alamayıp boğularak ölen yüzlerce kişi gördüm.

Trump'ın bu ölümcül hastalığı hafife almasını eleştiren Hops, "Hiç bu kadar öfkelenmemiştim. Söylediği söz gerçekten de doğru değil. Onun bu yıl söylediği ve yaptığı birçok şeyden dolayı pek çok kez öfkelendim" diye devam etti.

Seattle'da çalıştığı belirtilen hemşire Hops, CNN'e verdiği röportajdaysa, "O mesajı görünce o kadar sinirlendim ki bir şeyler yapma ihtiyacı hissettim" dedi.

Perşembe gecesi TikTok'ta 300 binden fazla kez görüntülenen video, sosyal medya platformlarında da birçok kez paylaşıldı.

 

Independent Türkçe, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU