Galatasaray Başkanı Cengiz: Camia olarak kırmızı çizgimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Ali Sami Yen'dir

Mustafa Cengiz, Ali Sami Yen'i anma törenleri sonrasında sarı-kırmızılı camia için ulusal anlamda kırmızı değerlerinin Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk ve Ali Sami Yen olduğunu söyledi

Mustafa Cengiz / Fotoğraf: AA

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, kulübün 115. kuruluş yıldönümü dolayısıyla kurucuları Ali Sami Yen'in kabrindeki anma törenine katıldı.

Tören sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Cengiz, Galatasaray için ulusal anlamda kırmızı değerlerin olduğunu ve burada önde gelenin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

Devletimiz önde gelir. Camia olarak kırmızı çizgimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Ali Sami Yen'dir. Batı'da çoğu kulübü yabancılar kurmuştur. Ancak Türk kulüplerini, Türkler kurmuştur. Bu çok önemli tarihi bir tespittir. Sosyologlar incelemeli. Ülkemiz şu anda bile tam bağımsızlık için mücadele ediyor. Devletimizin yanındayız.

Süper Lig'de doğru ve dürüstçe mücadele edilmesi çağrısında bulunan Cengiz, "Doğruluğunuz ve dürüstlüğünüz beceriksizlik olarak değerlendirilse de dik durulmalıdır. Yöneticiler sözlerine dikkat etmeli. Ancak rakiplerimiz bize laf ederse, susmam" değerlendirmesinde bulundu.

"En büyük camia biziz"

Galatasaray'ın Türkiye'deki en büüyk camia olduğunu ileri süren Cengiz, rakip takımlarla ilgili şu ifadeleri kullandı:

En büyük camia biziz. Bunu rakipleri ezmek için söylemiyorum, bu bir realite. Biz Türk sporunun lokomotifiyiz. Diğer iki rakibimizi ve Trabzonspor'u da sayabiliriz. Batı'da böyle bir şey yok ama bizim ülkemizde bu güzellik var. Camialar aleyhine çok konuşmayalım. Rakip camiada bir yönetici tavladan pul çalıyorsa, onun sorumluluğudur, camiayı bağlamaz. Biz uyarırız, faul yapıyorsa söyleriz.

"Abdurrahim ve Yusuf Bey'e saldırı var"

Sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak ile başkan yardımcısı Yusuf Günay'a saldırı olduğunu iddia eden Cengiz, şunları kaydetti:

Abdürrahim Albayrak ve Yusuf Günay'a saldırılar var. Neden yapılıyor bu saldırılar anlamıyorum. Yusuf'un bıyığına, Abdürrahim'in aksanına takılıyyorlar. Neden anlamıyorum gerçekten. Çıkan haberler nasıl böyle çıkıyor anlamıyoruz. Abdürrahim ve Yusuf beye haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Aile içinde kavga olur, olmazsa robotsunuzdur. Abdurrahim ve Yusuf Bey'e saldırı var. Bana çatmıyorlar, 'Bu yakında ölecek' diyorlar, onlara saldırıyorlar. Önümüzdeki hafta çok açıklama yapacağım.

Cengiz, kendilerine yönetimin beceriksiz olduğu yönündeki eleştirilere, şu yanıtı verdi:

Bence de beceriksiz, 20 tane oyuncu alırdım, çekleri verir, giderdim. İbra olmasak ne olur, millet olmuyor. 'Veli yapıyor, sen de yap' diyorlar. Alasını bilirim ama yapmam. Kötü örnek, örnek olamaz. Yapamam. Bunu yaparsak, gelecek kuşakları mahvederiz. Ben ibra olayım diye değil, gelecek yönetimler için çalışıyorum. İbra etmeyenlere de saygı duyuyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"2 kişi hariç herkes indirimi kabul etti"

Ekim ayı haricindeki tüm maaşları ödediklerini buna karşılık 2 kişiye eksik maaş verdiklerini söyleyen Cengiz, sözlerini şöyle sürdürdü:

İki kişiye eksik ödedik, onların ne halt yediğini anlatacağım. Bir tane daha var, o bizde değil şu an! Bunlar yüzde 15'i kabul etmedi.

"Beni Fenerbahçeliler de destekler çünkü Fenerbahçe maçı geçti" 

Kulüpler Birliği Vakfı ve kendi aralarında seyircili maçlara geçilmesiyle ilgili görüşmeler yaptıklarını aktaran Cengiz, şöyle konuştu:

Bir virüs var şu anda. Türkiye'de vaka sayıları düşük ancak herkesin ödü kopuyor. Tamamen kapanırsak ekonomi ölür. Seyircili oynamaya geçmemiz lazım. Mutlaka bu haftadan itibaren yapmalıyız. Beni Fenerbahçeliler de destekler, çünkü Fenerbahçe maçı geçti. Ali Bey'e de söyledim, güldü. İkinci maç seyircisiz olabilir, o anda pandemi pik yapabilir.

"Seçime gitmek istiyorum"

Galatasaray'da olağan mali genel kurulu yapmak zorunda olduklarını ancak pandemi nedeniyle yapamadıklarını dile getiren Cengiz, "Devletle yazışıyoruz, bize yer gösterin diyoruz. Ben bir an evvel mali genel kurulu yapıp seçimlere gitmek istiyorum" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU