Yusuf Kaplan: Tarikatların ve cemaatlerin devletin içinde örgütlenmelerine karşı gereken yapılmalı

“Türkiye’nin kanını emen 350 aileden oluşan küreselcilerin çıkarlarını koruyan laik ekonomik tarikatların üzerine neden gidilemez bu ülkede?”

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Türkiye’nin dört bir taraftan kuşatıldığını söylerken “Böyle bir zaman diliminde tekil olaylar üzerinden cemaatlerin, tarikatların yine hedef tahtasına yatırılması son derece tehlikeli” yorumunu yaptı.

Kaplan, bugünkü köşe yazısında tarikat ve cemaatlerin hedef olmasını “Türkiye’nin iç cephesini çökertmeye dönük bir operasyon bu” diyerek yorumladı ve şunları söyledi:

Art arda operasyon yiyoruz; tekil olaylar üzerinden ülkenin hem iç cephesi parçalanmaya, direnç noktaları kırılmaya çalışılıyor hem de tarikatlar, cemaatler bir şekilde Ak Parti’nin doğal tabanı olduğu için, AK Parti’nin doğal tabanıyla ilişkisi kopartılmaya çalışılıyor. Salgın süreci, bütün dünyanın ekonomilerini vurdu. Salgın sonrası süreçte dünya ekonomik krizin, belki de beklendik savaşların, yıkımların eşiğine sürüklenecek... Söylemek istediğim şey şu: Türkiye, dört bir taraftan kuşatılırken, içeri, iç cephe yapay ve tekil hadiseler üzerinden laik-antilaik bölünmesinin ve çatışmasının eşiğine sürüklenmeye çalışılıyor!

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Elbette ki, tarikatların ve cemaatlerin devletin içinde örgütlenmelerine karşı gereken yapılmalı” diyen Kaplan, şöyle yazdı:

İyi de, Türkiye’nin kanını emen 350 aileden oluşan küreselcilerin çıkarlarını koruyan laik ekonomik tarikatların üzerine neden gidilemez bu ülkede! 28 Şubat sürecinde bu laik ekonomik tarikat, ülkenin içini boşaltmadı mı! Sözün özü: Dürüst olacaksınız. İdeolojik, sınıfsal önkabullerinizi ülkenin çıkarlarının önüne geçirip, dindarları, İslâmî kesimleri devletten uzaklaştıracak operasyonlara çanak tutmayacaksınız.

Bütün toplum kesimleri, ister laik ister İslâmî olsun, aslâ kendi çıkarlarını öne çıkarmamalı. Bütün farklı kesimler, ülkenin çıkarlarını öne çıkaracak ve Türkiye’nin dışarıdan fena hâlde kuşatıldığı bir zaman diliminde, iç cepheyi güçlendirecek şekilde hareket etmek zorunda. Yoksa operasyon üstüne operasyon yeriz -şimdiye kadar olduğu gibi. Operasyon yedikten sonra da ne olduğunu anlamak için birbirimizi yer bitiririz! Benden uyarması!

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU