Barcelona, Kovid-19 salgını nedeniyle 200 milyon eurodan fazla zarar etti

Barcelona, koronavirüs salgını dolayısıyla 200 milyon eurodan fazla gelir kaybettiğini açıkladı

La Liga'da maçlar seyircisiz oynanırsa Barcelona'nın gelirlerinin yüzde 8 oranında düşeceği bildirildi / Fotoğraf: Reuters

Çin'in Vuhan kentinden dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, sosyal yaşamın yanı sıra ekonomik olarak da birçok alanda daralmalara yol açtı.

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona Kulübü de Kovid-19 nedeniyle zarar eden kulüpler arasında yer alıyor.

Katalan devi, salgın nedeniyle 200 milyon euronun üzerinde bir gelir kaybı yaşadığını duyurdu.

Bordo-mavili ekip, salgın olmasaydı geçen yılı 2 milyon euro kapatacağını, geride kalan 2019-20 sezonunu ise 1 milyon euro gelirle tamamlamayı planladığını duyurdu.

Pandemi nedeniyle liglerin önce ertelenmesi ve daha sonra seyircisiz olarak oynanması nedneiyle maç günü gelirlerinden mahrum kalan İspanyol devi, salgını yarattığı ekonomik daralma nedeniyle futbolcuların maaşlarında yüzde 70 oranında indirime gitmişti.

Maçlar seyircisiz devam ederse yüzde 8'lik zarar tahmin ediliyor

Bu sezona da seyircisiz başlayan La Liga'da maçlara seyircinin alınmaması durumunda bu yılki gelirlerin de yüzde 8 düşeceği öngörülüyor.

2019-20 sezonunda La Liga'yı Real Madrid'in ardından ikinci sırada tamamlayan Katalan temsilcisi, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Bayern Münih'e 8-2'lik skorla yenilerek turnuvaya veda etmişti.

Sezonu kupasız kapatan Barcelona, teknik direktör Quique Setien'in görevini sonlandırmasının ardından takımın başına Ronald Koeman'ı getirmişti.

Yeni sezona Koeman yönetiminde hazırlanan Katalan ekibi, oynadığı 3 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

 

Independent Türkçe, Skor

DAHA FAZLA HABER OKU