Beşiktaş'ta kötü gidiş sürüyor: Son 6 resmi maçta 1 galibiyet

Gençlerbirliği'ne 1-0 kaybeden Beşiktaş, bu sezon oynadığı 6 resmi maçta sadece 1 galibiyet alırken, ligde üst üste üçüncü maçını da kazanamadı. Kovid-19'a yakalandığı için iki maçta kulübede yer almayan Sergen Yalçın, galibiyet göremedi

Gençlerbirliği karşılaşmasının ardından Beşiktaş, bu sezon çıktğı 6. resmi maçında 4. mağlubiyetini yaşadı / Fotoğraf: AA

Süper Lig'in 4. haftası geride kalırken Beşiktaş'ın düşüşü dikkat çekti. Bu sezon oynadığı 6 resmi maçta 1 kez kazanabilen siyah-beyazlılarda teknik direktör Sergen Yalçın, galibiyet göremedi.

Siyah-beyazlılar, ligin ilk haftasında Trabzonspor'u deplasmanda 3-1 yendikten sonra Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı. 

Üçüncü haftada İttifak Holding Konyaspor'a deplasmanda 4-1 yenilen Beşiktaş, Gençlerbirliği karşısında da mağlubiyetten kurtulamadı.

Beşiktaş, Süper Lig'de 4. hafta sonunda 4 puan toplayarak, haftayı 15. sırada tamamladı.

Avrupa'ya erken veda

Geçen sezon ligi 3. sırada bitiren Beşiktaş, Trabzonspor'un Avrupa'dan men edilmesinin ardından, Şampiyonlar Ligi'ne eleme turlarından dahil oldu.

Siya-beyazlılar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle tek maç eleme sisteminde oynanan devler liginde 2. ön eleme turunda Yunanistan'ın PAOK takımına 3-1 yenilerek yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti.

Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Portekiz temsilcisi Rio Ave ile oynadığı maçı penaltı vuruşları sonrası kaybeden Beşiktaş, Avrupa defterini erken kapattı.

 

20201005_2_44674070_58642454.jpg
Sergen Yalçın / Fotoğraf: AA

 

Sergen Yalçın'ın bu sezon kulübede galibiyeti yok

Şubat ayında Abdullah Avcı'nın yerine göreve getirilen ve siyah-beyazlı takımda aldığı sonuçlarla taraftarları memnun Sergen Yalçın'ın bu sezon kulübede galibiyeti bulunmuyor.

Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından izolasyon sürecinde sahaya çıkamayan Sergen Yalçın, takımının puan aldığı Trabzonspor ve Antalyaspor maçlarında yer almadı.

Beşiktaş'ın puan aldığı Trabzonspor ve Fraport TAV Antalyaspor maçlarında ise yardımcı antrenör Murat Şahin kulübede yer almıştı.

Yalçın, bu sezon PAOK, Rio Ave, Konyaspor ile dün akşam oynanan ve 1-0 kaybedilen Gençlerbirliği maçında görev yaptı. Beşiktaş bu maçların tümünde sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Tecrübeli teknik adam, geçen sezon göreve başladığı ilk 6 haftalık periyotta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU