Brexit’e son üç ay: Birleşik Krallık’ın finans sektöründe çalışan 7 bin 500 kişi Avrupa’ya taşındı

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkma kararı aldığı 2016’dan bu yana finans sektöründeki 7500 pozisyon Avrupa Birliği’ne taşındı. Dört yılda ayrıca 3 bine yakın yeni işe alım oldu

Fotoğraf: Reuters

Uluslararası danışmanlık şirketi Ernst & Young’ın 1 Ekim tarihli raporuna göre İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkma kararı aldığı (Brexit) 2016’dan bu yana Birleşik Krallk’ın finans sektöründeki 7 bin 500 çalışanın iş yeri ve 1,6 trilyon dolarlık varlık Avrupa Birliği’ne kaydırıldı. 

31 Aralık’ta tamamlanacak AB’den çıkma süreci yaklaşırken yalnızca son haftalarda iş yerini değiştirenlerin sayısı 400’ü aştı. Son dört yılda Avrupa Birliği’nde istihdam edilen yeni pozisyonlar ise 2 bin 850’yi buldu. 

Bankalar, sigorta şirketleri, varlık yöneticileri Brexit süreci sona ermeden Avrupa’daki genişlemelerini tamamlamak istiyor. 

Ernst & Young Birleşik Krallık Finansal Hizmetler yöneticilerinden Omar Ali, gelecek haftalarda daha fazla işgücü akışı olabileceğini söyleyerek “Zaman doluyor. Koronavirüsün ikinci kez pik yapması ve sınırların yeniden kapatılmasından doğan endişeler de artıyor” değerlendirmesinde bulundu. 

İngiltere’den taşınan finans sektörünün öncelik verdiği şehir, İrlanda’nın başkenti Dublin. Dublin’i, Lüksemburg, Frankfurt ve Paris takip ediyor. 


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU