Yokoluş İsyanı: Kendilerini birbirlerine yapıştıran çevreciler Londra Borsası girişini kapattı

Eylemin arkasındaki grup, iklim değişikliğine parasal destek veren finans dünyasını gerçekleri anlatmaya çağırdı

Londra’da banka ve finans kuruluşlarının yoğun olduğu bölgede gösteriler düzenleyen “Yok Oluş İsyanı” (Extinction Rebellion) adlı iklim değişikliğiyle mücadele grubu borsa binasının girişini kapattı. 

Siyah takım elbiseli ve kırmızı kravatlı göstericiler, kendilerini birbirlerine yapıştırarak Londra Borsası binasının 2 girişine barikat kurdu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İngiltere’nin başkentinde günlerdir hayatın aksamasına yol açan gösterilerin sonuncusu olan eylem, polisin kadın ve erkek protestocuları uzaklaştırmasıyla bitti.

Grup, neden bu bölgeyi hedef aldıklarını izah eden açıklamalarında, “finans endüstrisinin iklim tahribatı ve ekolojik yıkıma parasal destek sağladığı için sorumlu olduğunu” belirtirken, bu duruma izin veren firmaları ve kuruluşları yaşananlarla ilgili gerçekleri anlatmaya davet etti. 

 

tren.jpg
Fotoğraf: Extinction Rebellion

 

Öte yandan Londra Borsası önündeki gösterinin başlamasından 1 saat sonra Canary Wharf istasyonunda bir trenin çatısına tırmanan göstericiler, Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan’ın eylemlerin bitmesi ve “işlerin olağan haline” çağrısına tepki için “olağan şeyler = ölüm” ve “kanaryaları tutuklamayın” yazılı pankart açtı.  

Bu arada çevreci Yok Oluş İsyanı grubu, eylemlerinin sona erdiğini duyuran açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Hayatlarınızı aksattığımızı biliyoruz. Kayıtsız kalamazdık. Bunu yapıyoruz çünkü acil bir durum var. 33 ülkede 80 şehirde sokağa çıkan insanlar tehlikeye dikkat çekti. Şimdi Londra’da, İngiltere’de ya da dünyada nerede olursanız olun evlerinize dönme vaktidir.”

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/environment

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU