Steven Gerrard'dan UEFA sıralaması vurgusu: Galatasaray maçı hem bizim hem de İskoçya için önemli

Rangers Teknik Direktörü Steven Gerrard, düzenlediği basın toplantısında yarın oynayacakları karşılaşmada Galatasaray'ın favori olduğunu ancak kendilerinin de iyi durumda olduklarını söyledi

Steven Gerrard / Fotoğraf: Reuters

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli ikinci turnuvası UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray'ı konuk edecek Rangers'ta teknik direktör Steven Gerrard, düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda yarın karşılaşacakları Galatasaray'ın maçın favorisi olduğunu söyleyen Gerrard, hafta sonu ligde 5-1 kazandıkları Motherwell maçının hatırlatılması üzerine, şu ifadeleri kullandı:

İyi bir oyun ortaya koyduk ancak bu maç geçmişte kaldı. Şu an yalnızca Galatasaray mücadelesini düşünüyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karşılaşmanın hem kendileri hem de İskoçya'nın UEFA sıralamasındaki yeri için önemli olduğunu vurgulayan Gerrard, şöyle konuştu:

UEFA ülke sıralaması adına İskoçya için çok önemli bir maç. Biz de her şeyimizi vereceğiz bu maçta. İskoçya için çok önemli olsa da, ilk olarak bizim için önemli bir maç.

Galatasaray'ı, bir önceki turda eledikleri Willem ile kıyaslayamayacağını belirten Büyük Britanyalı teknik adam, şu yorumu yaptı:

Galatasaray, Avrupa kupaları tecrübesine sahip, büyük bir takım. Önemli oyuncuları ve iyi bir teknik direktörleri var. Güçlü ve çabuk stoperlere, ileri uçta da Falcao gibi bir oyuncuya sahipler. Üst düzey futbol oynuyorlar. Galatasaray'a karşı büyük saygımız var ama onlardan korkmuyoruz. Bizim için önemli bir test olacak. Galatasaray maçın favorisi ama biz de iyi durumdayız.

Gerrard, yıllardır takip ettiğini ve başarılarıyla kendisini kanıtlamış bir isim olduğunu belirttiği Fatih Terim'in, yeni nesil teknik direktörler için örnek teşkil ettiğini de sözlerine ekledi.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda yarın Glasgow'daki Ibrox Stadı'nda Rangers'ın konuğu olacak. 

Tek maç eleme sisteminde oynanacak ve turu geçenin grup aşamasına kalacağı müsabaka saat 21.45'te başlayacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU