Hindistan'da Kovid-19 vaka sayısı 63 milyonu aşmış olabilir: "Gerçek rakam 10 kat fazla"

Resmi verilere göre 6,2 milyonu aşkın kişinin enfekte olduğu ülkede toplam can kaybının 97 bini geçtiği belirtiliyor

Dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan Hindistan'da salgına yakalanan kişi sayısı her geçen gün artıyor (AFP)

Hindistan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısının açıklanan resmi rakamlardan yaklaşık 10 kat daha fazla olduğu ve şu an enfekte kişi sayısının 63 milyonu aşmış olabileceği belirtiliyor.

Hindistan Tıbbi Araştırmalar Konseyi'ne göre, ülke genelinde 29 binden fazla kişiyi kapsayacak şekilde Ağustos-Eylül döneminde gerçekleştirilen ulusal çaplı bir araştırmada, 10 yaş üzeri her 15 kişiden birinin koronavirüse karşı antikor geliştirdiği sonucuna ulaşıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tıbbi Araştırmalar Konseyi Başkanı Dr. Balram Bhargava salı günü düzenlediği basın toplantısında, nüfusun büyük bir kısmının hastalığa karşı hâlâ duyarlı olması nedeniyle salgınla mücadelenin sürmesinin önemine dikkati çekti.

Dr. Bhargava ayrıca, milyonlarca kişinin kalabalık gruplar halinde yaşadığı yoksul semtlerde enfeksiyon riskinin en yüksek noktada olduğunu vurguladı.

Seroloji testleri olarak da bilinen antikor testlerinde kişilerin virüse maruz kalıp kalmadığını gösteren ve antikor adı verilen proteinlerin bağışıklık sistemindeki varlığı kontrol ediliyor.

Hükümetin en son 2011'de yaptığı nüfus sayımına göre yaklaşık 1,3 milyar kişinin yaşadığı Hindistan'da 10 yaş üstü 966 milyonu aşkın kişi bulunuyor.

Araştırmaya bakıldığında bu yaş grubunda her 15 kişiden birinin Kovid-19'a yakalanmış olması ihtimali, toplamda 63 milyon 780 bin kişinin hastalık kapmış olabileceğini işaret ediyor.

Paylaşılan son resmi rakamlara göre Hindistan'da 6,2 milyondan fazla kişinin enfekte olduğu, günlük ölüm oranlarının yüksek seyrettiği ülkede toplam can kaybının 97 bini geçtiği belirtiliyor.

 

Independent Türkçe, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU