Çift hörgüçlü albino deve ilk kez görüntülendi

Doğa koruma alanı ekibi beyaz derili devenin, nesli kritik tehlike altındaki Baktriyalı develerle aynı türde olduğunu söylüyor

Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletindeki doğa koruma alanında, nesli kritik tehlike altında olan bir deve türünün ender karşılaşılan bir albino örneği görüntülendi.

Annanba Yabani Deve Ulusal Doğa Koruma Alanı'nda kaydedilen videoda, birikintiden su içen bir düzine kahverengi devenin yanında tamamen beyaz tenli bir deve görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çin medyasına konuşan koruma alanı ekibi, albino devenin, türünün kameraya yakalanan dünyadaki ilk örneği olabileceğini söyledi. Xinhua Net'e konuşan ekip üyesi Zhou Yongxiang, beyaz derili devenin, koruma alanında bulunan ve normalde kahverengi deriyle kürke sahip olan Baktriya devesiyle aynı türde olduğunu belirtti.

Ekip, hayvanlar tüy dökme mevsiminin ortasında olduğu için devenin beyaz derisinin göründüğünü söyledi. Ekibe göre, uzadıktan sonra kürkünün de beyaz olup olmayacağı belirsiz.

Kumdağ Çölü'yle Altun Dağları arasında yer alan Annanba koruma alanı, Çin'deki toplam yabani deve nüfusunun yaklaşık üçte birine ev sahipliği yapıyor.

Baktriya develeri (çift hörgüçlü develer) hala var olan tek gerçek yabani deve türü ve Orta Asya bozkırlarına özgü. Arap akrabalarındaki tek hörgüç yerine sırtlarında iki ayrı hörgüç bulunuyor.

Moğol develeri ismiyle de bilinen bu hayvanlar Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin hazırladığı Tehdit Altındaki Türlerin Kırmızı Listesi'nde kritik tehlike altında diye sınıflandırılıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU