Şii lider Mukteda es-Sadr'dan Irak'ta iç savaş uyarısı: Şii-Şii çatışması baş göstermesin

Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, Irak'ta bir iç savaş çıkabileceği uyarısında bulundu

Mukteda es-Sadr / Fotoğraf: Reuters

Irak Savunma Bakanlığı'na bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bağdat Uluslararası Havalimanı yakınlarında Rıdvaniyye bölgesinde bir eve 2 adet katyuşa füzesi ile saldırı düzenlendiği belirtildi.

Saldırıda, ilk belirlemelere göre aynı aileden 5'i kadın, 2'si çocuk olmak üzere 7 kişi hayatını kaybetti, 2 kişinin de yaralandı.

Saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, bazı şüpheli çevrelerin ortalığı karıştırmaya çalıştığını, güvenlik ve huzur ortamını tehlikeye attığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Şii-Şii çatışması baş göstermesin"

Taraflara itidal çağrısı yapan Sadr, "Ülke bir iç savaşa gitmeden ve Şii-Şii çatışması baş göstermeden hepinizi aklı selime ve vatan sevgisine davet ediyorum" ifadesini kullandı.

Öte yandan Irakiyun Koalisyonu Başkanı Ammar el-Hekim ve Yasa Devleti Koalisyonu Başkanı Nuri Maliki ile Irak Güçleri Koalisyonu da saldırıyı kınadı.

Yabancı misyon temsilciliklerinin bulunduğu Yeşil Bölge'ye yönelik füze saldırılarının sürmesi nedeniyle ABD'li Büyükelçi Matthew Tueller'in Bağdat'tan ayrıldığı ve şu an Erbil Başkonsolosluğu'nda kaldığı ileri sürüldü.

Şii lider Sadr, geçen haftada yabancı misyon temsilciliklerine yapılan saldırıların arkasında kimlerin olduğunun ortaya çıkarılması için askeri ve güvenlik araştırma komitesi kurulmasını istemişti.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD Büyükelçiliği’nin de yer aldığı Yeşil Bölge sık sık füzeli saldırılara maruz kalıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU