Karar yazarı: Baba oğlunun kulağını çekmiş, kızına fiske vurmuş bunlar dahi haber yapılıyor

"Kadın cinayetlerinin aile içi şiddetin son noktası olarak sunulduğu kolaylıkla görülebiliyor"

Fotoğraf: Türkiye Yazarlar Birliği

Karar gazetesi yazarlarından Mehmet Doğan, medyada çıkan şiddet haberlerini eleştirdi. “Baba oğlunun kulağını çekmiş, kızına fiske vurmuş bunlar dahi haber yapılıyor” ifadesini kullanan Doğan, “kadın cinayeti” ifadesinin yaşananlara çözüm getirmediğini de savundu.

Doğan, bugünkü köşe yazısında kadın cinayetlerinin haberlerin demirbaşı haline geldiğini söylerken şu ifadeleri kullandı:

Hani olmadığı gün hayret edeceğiz. Belki de asıl haber o olacak: “Ey ahali, bugün hiçbir kadın öldürülmedi!” Öldürülen “insan”dır, kadını erkeği fark etmez, insan azizdir. Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş hükmündedir. Bir erkek öldürülünce bu “erkek cinayeti” şeklinde haberleştiriliyor mu? Bu noktada islâmî terörle bir bağlantı ister istemez kuruluyor. Yer yüzünde teröre yol açan tek din İslâm! Bir cinayete “kadın cinayeti” demek onu bu şekilde kategorize etmek, ortada bir mesele varsa, çözümüne yardımcı oluyor mu?

Şiddet haberlerinin temelinin “aileden kaçmak” olduğu iddiasını dile getiren Doğan, şunları yazdı:

Kadın cinayetlerinin aile içi şiddetin son noktası olarak sunulduğu kolaylıkla görülebiliyor. Aile kurumu böylece bir şiddet odağı olarak önümüze konuluyor. Aile çatısı altında bulunanlar, her an şiddete maruz kalabilir, imajı oluşturuluyor. Baba oğlunun kulağını çekmiş, kızına fiske vurmuş bunlar dahi haber yapılıyor. Kafalara nakış nakış işlenen çözüm belli: Aileden kaçmak!

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU