Ekrem İmamoğlu Küçükçekmece'de cinsel istismara uğrayan çocuğun ailesini ziyaret etti

Aileye sürecin takipçisi olacağının sözünü veren İmamoğlu, evden ayrıldığı sırada etrafında toplanan vatandaşlarla da bir süre sohbet etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece'de cinsel istismara uğrayan 5 yaşındaki çocuğun ailesinin evinde yaptığı açıklamada, "Süreci takip edeceğim. Bu anınızı sizinle paylaşmak istedim. Çocuklarımızın kılına zarar gelsin istemiyoruz." dedi. 
 


Evin önünde toplanan kalabalığa da seslenen İmamoğlu'nun, "Çocuklarımızın kılına zarar gelsin istemiyoruz. Çocuklarımızı eğitimle buluşturmalıyız. Kütüphanelerle buluşturmalıyız" sözlerine vatandaşlar, "Parka bile gönderemiyoruz" diyerek karşılık verdi. İmamoğlu da "Biliyorum hepsini çözeceğiz" dedi. Çevrede bulunanlar İmamoğlu'na "Size güveniyoruz başkanım" diyerek destek verdi.

Küçükçekmeceli vatandaşlar da çocuğa cinsel istismarı yürüyüş yaparak protesto etti.

Kanarya Mahallesi'nde 5 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğramasına tepki gösteren mahalleli, polis merkezinin önünde bir araya geldi. "Hak, hukuk, adalet", "Çocuğa uzanan eller kırılsın" ve "Kanarya uyuma çocuğuna sahip çık" sloganları atan vatandaşlar, mahallede yürüyüş gerçekleştirdi.
 


Çocuk istismarını protesto eden dövizler taşıyan gruba, evlerinin cam ve balkonlarına çıkan mahalle sakinleri tencere tava sesleriyle destek verdi.

Vatandaşların polis merkezinin önündeki bekleyişi ise sürüyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU