Mansur Yavaş'tan Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'e teşekkür ziyareti

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e ziyarette bulundu

 

Mansur Yavaş, önce CHP Genel Merkezi'nde Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Yaklaşık 30 dakika süren görüşmenin ardından açıklamada bulunan Yavaş, "Adaylığımın kesinleşmesinden sonra ilk defa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ziyaretine geldik ve kendisine bize duyduğu güvenden dolayı teşekkür ettik. Çalışmalara başladık, bununla ilgili de kısa bilgiler verdik" şeklinde konuştu.

 

 

Gazetecilerin, "Seçim kampanyanızda partiler arası koordinasyon nasıl sağlanacak?" sorusuna ise Yavaş, "Bugün Anıtkabir ziyaretimize hem CHP İl Başkanı ve il yöneticileri hem de İYİ Parti Ankara İl Başkanı ve ilçe yöneticileri katıldı. Bundan sonra da ortak bir şekilde kampanyayı yürütmeyi planlıyoruz" cevabını verdi.

 

 

 

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın bir sonraki durağı, İYİ Parti Genel Merkezi oldu. Burada Genel Başkan Meral Akşener'le yaklaşık 20 dakika süren görüşmenin ardından açıklama yapan Yavaş,  CHP ve İYİ Parti arasında "güç birliği" yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:

İdeolojik farklılıklar hep ayrışmayı gerektirmemeli, farklılıklar bizim zenginliğimiz diyorsak, bir araya gelmenin ne kadar değerli olduğunun farkına varmalıyız. Zaman zaman biliyorsunuz AK Parti de kendi fikrinden olmayan sosyal demokrat adaylarla birlikte bir araya gelmiştir. Dolayısıyla biz Ankara için bir araya geldik. Söz konusu Ankara, parti filan değil, sokakta gezen vatandaşın hizmet alırken partisi yok. Önemli olan Ankara dedik, bir araya geldik, başaracağız ve herkese hizmet edeceğiz.

 

 

Akşener ise Yavaş'ın seçimden başarıyla çıkacağına inandığını söyledi.  İYİ Parti Genel Başkanı, Yavaş'a hitaben, "Bir haksızlığa uğramıştınız, Ankara'da yaşayan herkes bu haksızlığın bu defa düzeltileceğine inanıyor. Öyle bir sonuçla kazanacaksınız ki isteseler de şaibe oluşturulamayacak. O seçimden ders alındı mutlaka, sandıkların korunması ve o konudaki sistemde ben kazanacağınıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş'ın Saadet Partisi ve Demokrat Parti Genel Başkanları'nı da ziyaret edeceği belirtildi.

DAHA FAZLA HABER OKU