İstanbul'da sahte doktor faciası... Botoks yaptırmak isterken kör olma tehlikesi geçiren Tulpar: Sosyal medyada görüp kandım

38 yaşındaki Kübra Boyraz, Beylikdüzü'ndeki bir güzellik merkezinde yapılan işlem sonrası yaşamını yitirdi. 48 yaşındaki Hediye Tulpar ise Florya'daki bir güzellik merkezinde botoks yaptırmak isterken canından oluyordu

Hediye Tulpar'ın gözlerindeki kanamalar hala geçmedi. Tulpar'ın tek gözünün görme yetisini kaybetme riski de sürüyor / Kolaj: Independent Türkçe

Türkiye'de kendilerine yanlış işlem uygulanan, sahte hekim çalıştıran güzellik merkezi mağduru onlarca kişi bulunuyor.

Bu kişiler arasında yaşamını yitirenler de var, hayatta kalsalar dahi sağlık problemleriyle boğuşanlar da.

Boyraz estetik olmak isterken yaşamını yitirdi

Son estetik mağdurları, 38 yaşındaki Kübra Boyraz ile 48 yaşındaki Hediye Tulpar oldu.

19 Eylül'de kalça dolgusu yaptırmak isteyen Kübra Boyraz, ameliyat ruhsatı bulunmayan güzellik merkezindeki işlemden bir gün sonra hayatını kaybetti.

 

Kübra Boyraz estetik mağduru İHA.jpg
Kübra Boyraz / Fotoğraf: İHA

 

Tulgar'ın tek gözünün görmeme tehlikesi sürüyor

Bir diğer estetik mağduru ise Hediye Tulpar oldu.

10 gün önce botoks yaptırmak için İstanbul Florya'daki bir güzellik merkezine giden 48 yaşındaki Tulpar, 2 gün kaldığı yoğun bakım sonrasında yaşadıklarını Independent Türkçe'ye anlattı.

Tek gözünün görmeme tehlikesinin sürdüğünü söyleyen Tulpar'ın tek isteği, sesini duyurup başkalarının mağdur olmasının önüne geçebilmek.

"Sosyal medyada görüp kandım"

Florya'daki güzellik merkezine daha önce gidip gitmediğini sorduğumuz Hediye Tulpar, söz konusu yeri Instagram'da 2 milyon takipçisi bulunan Murat Övüç'ün sosyal medya paylaşımlarında görüp tercih ettiğini anlattı:

Sosyal medyada görüp kandım. Güzellik salonunun sahibi Zeynep Karaca ve sahte doktor Meryem'in, Murat Övüç'le Instagram'da fotoğrafları var. Murat Övüç'te gördüm ve gittim. Bir de biz de ailecek Florya'da oturduğumuz için hazır evime de yakın, nezih, elit, güzel bir semtte, iyi bir yerdir diye düşündüm, güvendim. Bugün Övünç açıklama yapıp, oraya sadece kirpik yaptırmaya gittiğini söylemiş. Bilseydim hiç gitmezdim.

 

Hediye Tulpar estetik mağduru Instagram Tulpar Hukuk
Hediye Tulpar / fotoğraf: Instagram / @TulparHukuk

 

"3 özel hastane beni o gece kabul etmedi"

İşlem sırasında yaşananları sorduğumuz Hediye Tulpar, botoks yapılacak bölgenin hiç uyuşturulmadığını, yüzüne 4-5 iğne batırıldığını söyledi.

Oradan çıktıktan sonra evine gittiğinde gözlerinin şişmeye başladığını ifade eden Tulpar, şişkinlik arttıkça bir terslik olduğunu anlayıp hastane arayışına geçtiklerini anlattı.

Hediye Tulpar, sahte doktorun yaptığı işlem sonrasında gece fenalaştığını ancak gittikleri 3 özel hastanenin kendisini kabul etmediğini öne sürdü.

"2 gece yoğun bakımda kaldım"

Bunun üzerinde devlet hastanesine gittiklerini ve 2 gece yoğun bakımda kaldığını ifade eden Tulpar, "15 serum yedim. Acilde 4 doktor benimle ilgilendi, o kadar kritikti durumum. 'Hafızan yerinde mi, gözün nasıl oldu?' diye sürekli gidip geldiler" dedi.

"Devlet hastanesinde yüzümü incelediler, 'Size yapılan botoks değil' dediler"

Estetik mağduru kadın, devlet hastanesindeki doktorların yüzünü inceledikten sonra "Size yapılan botoks değil" dediğini de öne sürdü.

"Bin 650 TL ödedim, kamera kaydı, ses kaydı her şey var"

Botoks sandığı işlem için kredi kartıyla bin 650 TL ödediğini, güzellik merkezine yaptığı ödemenin, oraya olan giriş-çıkış görüntülerinin ve Zeynep Karaca'yla yaptığı telefon görüşmelerinin kayıtlarının bulunduğunu ifade eden Tulpar, olayın mahkemeye intikal ettiğini belirtti.

"Doktor sandığım kişi, Tekirdağ'da kuaförmüş"

Hediye Tulpar, kendisini doktor sanarak botoks işlemi yaptırdığı kişinin aslında kuaför olduğunu da öne sürdü:

Başıma gelen olayın sosyal medyada yayılmasının ardından mesajlar geldi. Zeynep Karaca'nın doktor diye getirdiği Meryem isimli kişi, hekim değil, kuaförmüş. Zeynep milleti kandırıyor. Tekirdağ'dan tanıyanlar mesaj atıyor. Doktor sandığım kişi, meğerse Tekirdağ'da kuaförmüş!

"Ölümden döndüm, tek gözüm hiç görmüyor, başkaları da mağdur olmasın"

Tulpar, tek isteğinin başkalarının da bu duruma düşmemesi olduğunu savundu:

Basın bu konunun üstüne gitsin. Dünya duysun, bakın ben ölümden döndüm. 2 gün yoğun bakımda yattım, hâlâ kendime gelemedim. Sapasağlam kaşım, gözüm gitti. Şuan tek gözüm hiç görmüyor. Gözümün bundan sonra görmeme riski var. Bugün doktor kontrolüm olacak. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil. Merdiven altı botoks yapıyorsun, insanların sağlığıyla oynuyorsunuz. Sonuna kadar gideceğim, hakkımı savunacağım. Başkaları da mağdur olmasın.  

Ailesinin maddi durumunun iyi olduğunu ve davayı para için açmadığını savunan Hediye Tulpar, Zeynep Karaca'nın kendilerine para teklif ettiğini, aile büyüklerine ulaşmaya çalıştığını ancak kendilerinin bu durumu kabul etmediğini öne sürdü.

"Yeni Hediye'ler bu oyuna gelmesin, ben yandım başkaları yanmasın"

Estetik mağduru Tulpar, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

Zeynep Karaca, para teklif etti, 'Davadan vazgeçin dediler. Bizim maddi durumumuz iyi, Florya'da oturuyoruz. Burslu çocuk okutuyoruz, yardım ediyoruz. Derdim para değil ki! Ölümden döndüm, gözümü kaybetme tehlikem, kör olma riskim var. Aile büyüklerimize ulaşmaya çalışmışlar, biz kabul etmedik. Gelip neyin ricasında bulunacaksın? Yarın Hediye'ler biter, olan Ayşe'lere, Fatma'lara olur. Yeni Hediye'ler bu oyuna gelmesin. Ben yandım başkaları yanmasın.

"O tazminatı alıp Mehmetçik'e bağış yapacağım"

Tazminat kazanması halinde bu parayı Mehmetçik Vakfı ile bir başka vakfa bağışlamak istediğini belirten Hediye Tulpar, sözlerini "Allah'a havale ediyorum, onların cezalarını Allah verecek. Bu insanlar cezalarını çeksin, benim gibi başkaları da mağdur olmasın" cümleleriyle noktaladı.

Haberde güzellik salonunun sahibine de söz hakkı vermek istedik ancak ulaşamadık. Söz konusu işletmeye ait sosyal medya hesaplarının da kapatıldığını gördük.

 

 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU