Davutoğlu: Seçim yasası gündeme geldiyse bilin ki o iktidarın son demleridir

Gelecek Partisi lideri "Türkiye'de artık bir siyasi değişim zaruridir" dedi

Fotoğraf: Gelecek Partisi

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Siyasi Partiler Yasası’nda (SPY) değişikliğin gündeme gelmesini “iktidarın son demleri” şeklinde yorumladı.

Ahmet Davutoğlu, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Sözcü gazetesinin Ankara temsilcisi Saygı Öztürk’ün aktardığına göre Gelecek Partisi lideri, SPY’deki değişiklik gündemini şöyle yorumladı:

Ne zaman ki bir iktidar, seçim yasalarını gündeme getirmişse, ne zaman ki seçim tarihi ile ilgili spekülasyonlar gündeme gelmişse, bilin ki; o iktidarın son demleridir. Türkiye'de artık bir siyasi değişim zaruridir.

"Sarraf Türkiye'de yargılanmalıydı"

Davutoğlu, ABD’de yargılanıp itirafçı olan Rıza Sarraf’la ilgili olarak son çıkan haberleri de şöyle yorumladı:

Sarraf, ABD'de tutuklandığında, ‘Bu dava Türkiye'de görülmeli. Böyle bir dosyanın Türkiye'ye karşı şantaj olarak kullanılmasına izin verilmemelidir' dedim. Sarraf, bugün, geçmişte kendisine destek veren işbirlikçilerine de ihanet etti. 4 bakanla ilgili komisyon kuran Sayın Cumhurbaşkanı idi. Kim yolsuzlukla, rüşvetle suçlanıyorsa yargıya gitmelerini söylemişimdir. Bundan çekinirseniz üzerinize şüphe düşer. Bunun çözümü de şeffaflıktır.

“Kendi adayımız olacak”

Davutoğlu, ittifaklarla ilgili olarak şunları söyledi:

İttifaklar son derece tehlikelidir. Her partinin dengesini bozar. Cumhur İttifakı'nın yapısı, AK Parti'nin doğasını bozmuştur; MHP'nin de bozmuştur. Türkiye'de bundan sonra kutuplaştırıcı değil; kapsayıcı-kuşatıcı, kurumsallığı olan, Türkiye'yi dünyaya açan bir siyaset anlayışı olacak. Fay kırıkları olmayacak. Gelecek Partisi, parlamentonun çoğunluğuna, Cumhurbaşkanlığı makamına taliptir. Şartlar gerektirir, siyasi konjonktür uygun olursa her partiyle görüşürüz. Gelecek Partisi'nin kendi cumhurbaşkanı adayı olacak. Dışarıdan biri de dahil, birini cumhurbaşkanı yapmak için partiyi kurmadık.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU