Sanatçı ve aydınlar Kılıçdaroğlu’na linç girişimini ortak bildiriyle kınadı

Aralarında Sunay Akın, Zülfü Livaneli, Edip Akbayram, Fazıl Say ve Mert Fırat’ın bulunduğu isimler ortak bildiri yayınlayarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Çubuk’ta katıldığı asker cenazesinde saldırıya uğramasına tepki gösterdi

Sanatçılar ve aydınlar tarafından 21 Nisan'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara Çubuk'ta gerçekleşen saldırıya ilişkin yayınlanan bildiride “Tüm yetkilileri, şiddeti besleyen ötekileştirici söylemlerden uzak, birleştirici ve sorumlu bir dil kullanmaya davet ediyoruz” denildi / Fotoğraf: AFP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara Çubuk'ta uğradığı linç girişimine oyuncular, yazarlar, sanatçılar ve aydınlar tepki göstererek ortak bir bildiri yayınladı.

Metinde, "Bu saldırı göstermiştir ki; ayrışmaların sorumsuzca körüklenmesi, ülkemizi, geçmişte yaşadığımız ve ayarlarını henüz saramadığımız toplumsal acılarla her an karşı karşıya bırakabilir" denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara'nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde gerçekleştirilen linç girişimi, kutuplaştırma siyasetinin ve nefret dilinin toplumdaki yansımasını ve son derece tehlikeli sonuçlarını bir kez daha ortaya sermiştir.

Bu saldırı göstermiştir ki; ayrışmaların sorumsuzca körüklenmesi, ülkemizi, geçmişte yaşadığımız ve ayarlarını henüz saramadığımız toplumsal acılarla her an karşı karşıya bırakabilir.

Saldırının failleri, azmettiricileri ve varsa görevini yapmayan tüm yetkililerden derhal hukuk önünde hesap sorulmalı; saygıyla andığımız şehitlerimiz üzerinden sürdürülen bu utanç verici gerilim sona erdirilmelidir.

Huzur ve barış içinde yaşayabileceğimize dair umudumuzu kaybetmediğimiz ülkemizin, içine sürüklendiği kutuplaşma ve gerilim ikliminden bir an evvel çıkması gerekmektedir. 

Bu çerçevede biz aşağıda imzası bulunan yurttaşlar, Sayın Kılıçdaroğlu ve heyetine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, tüm yetkilileri şiddeti besleyen ötekileştirici söylemlerden uzak, birleştirici ve sorumlu bir dil kullanmaya davet ediyoruz."

 

Ortak bildirinin tam metni ve bildiride imzası bulunan isimler şöyle:

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU