Nihal Olçok: Erdoğan'ın kullandığı siyaset dilinde Erol Bey'in yokluğu çok belli

15 Temmuz darbe girişiminde, eşi Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok'u kaybeden Nihal Olçok, "Erol Bey'in dili kuşatıcı bir dildi" dedi

Nihal Olçok - Fotoğraf: AA

TV5'te katıldığı programda son günlerin önemli gelişmelerini değerlendiren Nihal Olçok, ""Erdoğan'ı görseydim 'Eşim Erol Bey'in yokluğu çok belli çünkü onun dili çok kuşatıcı bir dildi' derdim" diye konuştu.

"15 Temmuz rant kapısı yapıldı"

Nihal Olçok, 15 Temmuz’un rant kapısı yapıldığını savundu:

“Biz, putlarımızdan beslenir hâle geldik. Eğer sen, dönerciye ‘15 Temmuz' adı veriyorsan, eğer sen, büfeye ’15 Temmuz' adı veriyorsan… Ve ben, kapısından geçiyorum, o büfenin, her gün. Ve ben, merak ediyorum, orası kazanıyor mu? Ben bu kadar acı çekerken, gerçekten bereketi olabilir mi onun? Hadi okullar, anladım tamam. Algıda seçicilik yaşıyorum. Daha fazla görüyorum. Çünkü gerçekten, yaşamadan bilmek imkansız...”

 

Nihal Olçok, FETÖ ile mücadelede aklananlar için, “Gücünüz varsa birçok şeyi kolay çözebilirsiniz. Sadece para değil. Statüko, para, network ağı” dedi. FETÖ konusunda sadece o gece çevresinde olan 4 kişiye kefil olabileceğini söyleyen Olçok, “Erdoğan’a kefil olur musunuz?” sorusuna ise ‘yüzde yüz' kefil olabileceğini, bunun sebebinin de Erdoğan’ın gözyaşları olduğunu söyledi.

“FETÖ bir zihniyettir, FETÖ’cülük bir haldir” diyen Nihal Olçok, 'FETÖ’yü ‘kek’ üzerinden anlattı:

“Ben işletmeciyim. Kek nedir, nihai ürün. Nihai ürün, üreticiye, kullanıcıya ve satıcıya maksimum faydalar getirecek hammaddelerin sonucudur. FETÖ bir kekdir. Kekin içinde ne vardır. Un, süt, yoğurt, yumurta ve envai çeşit var. Bunların bir araya gelmesi için başka dinamiklere ihtiyaç var. Kap, çırpıcı, fırın, tepsi gibi. Ve kekiniz olmadı. Bunda sadece yumurtanın bayat olmasını suçlayamazsın. Sadece sütün tarihinin geçmiş olmasını suçlayamazsın. Yapan el, çırpan el ayarı. FETÖ Türkiye bir kurumlar bütünüdür. Sadece şu, sadece, sadece emniyet, ben bu yaklaşıma yüzde yüz karşıyım. Bu yaklaşımla felsefe üreten herkesin de karşısındayım..” 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU