Erdoğan'dan "Türkiye İttifakı" tanımı: 82 milyonu farklı farklı şeylere ayırarak konuşamayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli'nin "Cumhurbaşkanımızın Türkiye ittifakı ile neyi kastettiğini bilemeyiz" sözlerini değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin açılışının 99. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Cumhurbaşkanımızın Türkiye ittifakı sözüyle neyi kastettiğini bilemeyiz, bizim bildiğimiz cumhur ittifakıdır" sözlerinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Ben bizzat kendilerinden dinlemediğim için bir şey diyemem. Benim Türkiye ittifakıyla kastım... Cumhur'dan kastımız nedir? Tüm Türkiye'dir. Türkiye ittifakı da Cumhur İttifakı'nın farklı bir versiyonudur. Biz şu anda 82 milyonu farklı farklı şeylere ayırarak konuşamayız. 82 milyonu biz bir ittifak içerisinde 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' olarak topluyoruz. Kastımız da budur." yanıtını verdi.

Sipariş üzerine kabine değişikliği yapmam

Bir gazetecinin "31 Mart akşamı kabinede revizyon sinyalini vermiştiniz" sözleri üzerine Erdoğan, "hiçbir zaman bununla ilgili açıklama yapmadım" dedi:

Bir defa şunu bilin; eğer Anayasa değişikliği yaptıktan sonra kurmuş olduğumuz bu hükümette bizler medya veya birileri istedi diye eğer kabine değişikliği yoluna gidecek olursak, bu ülkede istikrar diye bir şey kalmaz. Eğer bir değişme gerekiyorsa gerektiği zaman onu zaten yaparız ama birilerinin siparişi üzerine ben kabine değişikliğine hiçbir zaman gitmem. Böyle bir adetim yok.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cevapladığı sorular arasında AK Parti'nin YSK'ya "Olağanüstü İstanbul İtirazı" da yer aldı. Erdoğan, YSK'nın "KHK'lıların oy kullanabileceği"ne yönelik kararıyla ilgili "diğer 8 madde için süreç işliyor" dedi: 

Karara yönelik herhangi bir yoruma girmeyeyim. Şu anda aklımda kaldığı kadarıyla 9 maddede itiraz vardı. Diğer 8'i üzerinde de onların incelenmesine ayrıca karar vermişler. 8 maddenin de incelenmesini şu anda izliyoruz. Onlar da tabii çok çok ciddi başlıklar. Onlar da incelendikten sonra nihai kararı bekleyeceğiz ama şimdi kanun hükmündeki kararnamelerle ilgili bu tür bir kararı verdikten sonra benim söyleyeceğim bir şey yok.

Bugünlerde Trump ile görüşebiliriz

"Yakın zamanda ABD Başkanı ile bir görüşmeniz ya da kendisinin Türkiye'yi bir ziyareti olabilir mi?" şeklindeki soruyı da yanıtlayan Cumhurbaşkanı, "Olabilir. Şu anda randevu planımız kendisinden oldu. Bugünlerde olabilir." açıklamasında bulundu.

AA

DAHA FAZLA HABER OKU