Anne okula gitmek istemeyen oğlunu arabayla ezdi

43 metre sürüklenen çocukta kafatası kırıkları ve beyin hasarı oluştu

18 Nisan 2019'da ABD Michigan Eyaleti Kent County Mahkemesi'nde ifade veren anne Tiffany Kosakowski / Fotoğraf: The Independent 

Chiara Giordano – The Independent

Okula gitmek istemeyen 9 yaşındaki oğlunu arabasıyla ezen anne 1 aylık hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkemede verilen ifadede 36 yaşındaki anne Tiffany Kosakowski 11 Aralık 2018’de oğlunu arabasıyla ABD'nin Michigan eyaletindeki Belmont şehrinde bulunan Chandler Woods Charter Akademi okuluna bıraktı. Ancak çocuk okula gitmek istemediği için koşarak arabaya geri döndü.

Çalışır haldeki arabanın ön yolcu kapısına asılan çocuk 43 metre sürüklendikten sonra dengesini kaybederek arabanın arka tekerleğinin altına girdi.

Doktorlar çocukta meydana gelen çeşitli kafatası kırıkları ve travmatik beyin hasarının onu hayatının ilerleyen dönemlerinde de etkileyeceğini açıkladı.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AP’nin haberine göre anne mahkemeye verdiği ifadede, “hayatının sonuna kadar bu olayı unutmayacağını” söyledi.   

Kent County Gezici Mahkemesi’nden Hakim Curt Benson, kadının davranışını “affedilemez” şeklinde tanımlayarak ciddi bir zarara yol açacak şekilde araba kullanmaktan suçlu bulunduğunu söyledi. Ancak iddianamede 2. derece çocuk istismarı suçu işlendiğine dair herhangi bir ifade yer almadı.

Benson, çocuğun yaşadıklarını göz önünde bulundurarak onu annesinden ayırarak durumu daha da kötüleştirmemek adına kadının hapis cezasını 6 aydan 1 aya düşürdü.

MLive’a olayla ilgili açıklama yapan baba, kadının çocuğu düşürmek için bilerek “direksiyonu sağa sola kırdığını” iddia etti.

Öte yandan, Kosakowski’nin avukatıysa kadının oğlunu sevdiğini ve çocuğun hayatta tutunduğu tek şeyin annesi olduğunu belirtti.

Ailenin yakınlarının mahkemeye gönderdiği 30’a yakın mektubun büyük kısmı kadını desteklerken, bazıları da anneyi suçlu buldu.

 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Esra Avcı

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU