Britanyalıların seyahat aramalarında Türkiye, Yunanistan ve İtalya'nın toplamını geçti

İstanbul, Dalaman ve Antalya artık Skyscanner'ın en çok aranan 10 güzergahı arasında yer alıyor

Son haftalarda Türkiye tatillerine yönelik ilgide ani artış yaşandı (Meriç Dağlı/Unsplash)

Birleşik Krallık (BK) Ulaştırma Bakanlığı'nın seyahat koridorları listesinden daha fazla ülkenin çıkarılması sonrası Eylül'de Türkiye tatillerine olan ilgide büyük bir sıçrama görüldü.

Temmuz ayı sonunda listeden ilk İspanya çıkarılmıştı. O zamandan beri karantina listesine Fransa, Portekiz ve Hırvatistan gibi popüler tatil bölgelerinin de aralarında olduğu ülkeler hafta hafta eklendi.

Dışişleri Bakanlığı'nın güvenli ülkeler listesinde de yer alan Türkiye, gezginlerin BK'ya döndükten sonra 14 gün karantinada kalmasına gerek kalmayan bir avuç ülkeden biri.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karşılaştırma sitelerine göre Türkiye'ye yönelik ilgi, yılın bu zamanı için olağan dışı bir şekilde arttı.

Skyscanner, İstanbul, Dalaman ve Antalya'nın Eylül ayında ilk kez en çok aranan 10 güzergah arasına girdiğini belirtti.

İşin doğrusu, Ağustos'un son iki haftası (12-31) ve Eylül'ün ilk iki haftası (1-14) arasında söz konusu güzergahlara dair yapılan aramalar yüzde 115 arttı.

Tatil karşılaştırma sitesi TravelSupermarket'te de Türkiye'deki tatil paketlerine yönelik ilgide benzer sıçramalar gözlendi.

8-15 Eylül haftası yapılan ve 11 Eylül'le 31 Ekim tarihleri arasında başlayan tatil paketlerinin karşılaştırıldığı tüm aramaların yüzde 30'u Türkiye'ye yönelikti.

Geçen yıl aynı dönemde bu oran sadece yüzde 8'ken, şimdi Yunanistan (yüzde 15) ve İtalya'nın (yüzde 10) toplamını geçti.

Skyscanner'da tüketici seyahati uzmanı olan Jon Thorne şu ifadeleri kullandı:

Sonbahara girerken ve plajdaki yaz tatiline yönelik planlar Ekim'e ve okul tatillerine kayarken, insanların iki farklı tür tatil aradığını görüyoruz.

Ekim ve yarı dönem tatili genelde Britanyalı gezginlerin ve ailelerin İspanya ve Portekiz'de sonbahar sonu güneşi aradığı zamanlar. Fakat her iki ülkenin de seyahat kısıtlama listelerinde yer alması sebebiyle, rezervasyon sıralamalarında Türkiye ve İsveç'in yükselmesiyle birlikte Britanyalıların gezi planlarını ve güzergah tercihlerini uyarladığını görüyoruz.

Tarihsel olarak İsveç güzergahları Skyscanner'ın arama veya rezervasyon listelerinde hiç üst sıralarda yer almadı. Ancak güvenli, temiz ve İngilizce konuşulan dostane bir güzergah olarak uzun zamandır sahip olduğu bir seyahat itibarı var. Şimdi de en az enfeksiyon oranına sahip Avrupa ülkelerinden biri. Bu sebeple popülerliğinin gelecek aylarda da devam etmesini ön görüyoruz.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU