Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na saldırı açıklaması

Cumhurbaşkanı: Cenazeye giderken dikkat etmeniz gerekiyor, ben bile şehit evine gitmeden önce soruyorum

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan özel oturumunu izlemek için gittiği TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyla ilgili "Cenazeye giderken dikkat etmeniz" gerekir diye konuştu.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

 "Bu insanların birikmiş bu gaz sıkışması karşısında, nereye gideceksin; bunların hepsini etraflıca incelemek, düşünmek lazım. Bunları bir istismar şeyine dönüştürmenin de anlamı yok. Ben bile bir Cumhurbaşkanı olarak, herhangi bir şehit evi ziyaretinde, öncelikle soruyorum: 'Gidişim orayı rahatsız eder mi? Eğer edecek ise gitmeyeyim' derim. Dua yapacaksam duamı evimden yaparım."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan HDP EŞ Genel Başkanı Pervin Buldan Genel Kurul'da konuşmaya başlayınca salondan ayrıldı. Erdoğan neden Buldan'ın konuşmasını neden dinlemediği sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Nasıl ayrılmayalım? İstiklal Marşı'nı şu parlamento içerisinde okumayanları dinleyelim mi? Benim Mehmetlerimi şehit edenleri dinleyelim mi? Onlarla kol kola gezenleri, onlarla omuz omuza verenleri dinleyelim mi?"

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU