Türkiye’de 23 Nisan coşkusu…

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 99. yıl dönümü kutlanıyor

Fotoğraf: AA

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 99. yıl dönümü dolayısıyla Meclis’teki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bazı bakanlar, Meclis başkanvekilleri ve grup başkanvekilleri de katıldı. 
 

anıtkabir 23 nisan topli foto AA.jpg
Fotoğraf: AA


Buradaki törenin ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki heyet 23 Nisan töreni için Anıtkabir’e geçti. Şentop'a bakanlar, siyasi parti liderleri ve devlet erkanı eşlik etti. TBMM Başkanı Mustafa Şentop Atatürk'ün mozolesine çelenk koyduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu.
 

ANITKABİR 23 NİSAN aa.jpg
Anıtkabir'deki 23 Nisan törenine CHP ve İYİ Parti genel başkanları da katıldı / Fotoğraf: AA ​​​​​​


İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında Misak-ı Milli Kulesi'ne geçildi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop burada Antıkabir özel defterini imzaladı:

“Asil milletimizin kararlı ve azimli iradesiyle bir araya gelerek teşekkül ettirdiği TBMM'nin 99'uncu kuruluş yıl dönümünde milli mücadelemizin büyük komutanı, ilk cumhurbaşkanımız olan zatıalinizin huzurundayız. İlk Başkanlığını yaptığınız ve milli mücadelenin kazanılmasına önderlik eden TBMM’nin taşıdığı büyük sorumluluğun bilincindeyiz…”

 

AA anıtkabir 23 nisan.jpg
Fotoğraf: AA ​​​​​


Beştepe de geleneksel 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinliğine ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, koltuğunu 6. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Ozan Sözeyataroğlu'na bıraktı.
 

erdoğan 23 nisan AA.jpg
Fotoğraf: AA ​​​​​​​


Basın mensupları, çocuk cumhurbaşkanı Sözeyataroğlu'na kabine revizyonu ile ilgili soru sordu ve “Zaten yeni kabinem burada" yanıtını aldı. diyerek yanıtlaması gülüşmelere neden oldu. Çocuk cumhurbaşkanına asker cenazesinde saldırıya uğrayan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu arayıp aramayacağı da soruldu. Yanıt "Telefonu bende yok arayamayacağım ama her türlü şiddete karşıyız" şeklinde oldu.
 

23 nisan antıkabir tören çocuklar AA.jpg
Fotoğraf: AA


7'den 70'e binlerce kişi Anıtkabir'de

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile 7'den 70'e binlerce kişi Anıtkabir'i ziyaret etti

İstanbul’da Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı önünde düzenlenen törene, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP milletvekilleri, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
 

istanbul taksim 23  nisan tören.jpg
Fotoğraf: Twitter​​​​​​


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu törenin ardından makamına geçti ve koltuğunu 11 yaşındaki ortaokul öğrencisi Halil Efe Kaya’ya devretti.
 

EKREM İMAMOĞLU 23 NİSAN.jpg
Fotoğraf: Twitter​​​​​​ 


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İzmir'de de törenle kutlandı. 
 

tunç soyer 23 nisan.jpg
Fotoğraf: Twitter​​​​​​​​​​​​​


Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamaya öğrenciler, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e çiçek verdi. Soyer'in tören alanına bisikletle gelmesi dikkati çekti.
 

tunç soyer bisiklet.jpg
Fotoğraf: Twitter​​​​​​​​​​​​​


Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU