Pandeminin açtığı yaraya havayollarından ilginç çözüm: Hiçbir yere uçak bileti

Asyalı bazı havayolu şirketleri herhangi bir destinasyona gitmeyen ancak havada yaklaşık 3 saatlik bir tur atan uçak biletlerini “hiçbir yere bilet” adıyla satıyor. Pandemi nedeniyle uzun süredir evde oturan birçok yolcunun ise uygulamaya ilgisi yoğun

Fotoğraf: Reuters

Tüm dünyada seyahatleri durduran koronavirüs salgınının havacılık sektöründe açtığı yaraya çözüm için bazı havayolu şirketleri “hiçbir yere bilet” uygulamasına başladı. 

The Sunday Times’ın konuyla ilgili kaynaklara dayandırdığı haberine göre Singapur Havayolları, gelecek aydan itibaren belli bir destinasyonu olmayan bilet satışına başlayacak. Uçakların kalkış noktası ise Changi Havalimanı olacak. 

Yaklaşık üç saat sürmesi planlanan uçuşlar, Changi Havalimanı’nda başlayacak. Havada belli bir süre geçirdikten sonra tekrar aynı havaalanına dönecek. Hiçbir ülkede durmayacağı için koronavirüs bulaşma riski de düşük olacak. 

Kaynakların aktardığına göre Singapur Turizm Kurulu ile bir anlaşma da yapmak isteyen Singapur Havayolları, hükümet tarafından verilen seyahat kredilerini kullanmak isteyen yolculara öncelik verecek.

Singapore Air Charter Direktörü Stefan Wood, The Sunday Times’a verdiği röportajda “hiçbir yere bilet” uygulamasıyla, Changi Havalimanı’ndaki oteller, alışveriş merkezleri ya da limuzin servisleriyle anlaşma da yapılabileceğini söyledi. Wood, söz konusu uygulamaya talebin yoğun olacağını tahmin ettiğini söyledi. 

Singapore Air Charter’ın 308 kişi üzerinde yaptığı ankete göre katılımcıların yüzde 75’i, belli bir destinasyonu olmayan bileti satın almak istiyor. 

Yolcuların yüzde 45’i 288 dolarlık ekonomi sınıfında uçmak istediğini söylerken yüzde 40’ı business class için 588 dolar verebileceğini aktardı. 

Singapur Havayolları’nın sözcüsü ise konuyla ilgili yöneltilen soruya, birden fazla inisiyatif üzerinde çalıştıklarını söyleyerek yanıt verdi ve ekledi: Bu planlar doğrultusunda ilerlersek doğru zamanda bir duyuru yapacağız. 

Singapur’un 5,7 milyonluk nüfusunun çoğunun seyahatlerini durduran pandemi sonrası Singapur Havayolları’nın bağlı olduğu SIA Group, 4 bin 300 kişiyi işten çıkaracaklarını duyurdu. 

Benzer bir uygulamayı daha önce Tayvanlı EVA Air de denedi. 

Ağustosta Taoyuan Uluslararası Havalimanı’ndan kalkan bir uçak Tayvan’ın kuzey batı kıyısını takip ettikten sonra, Japonya’nın Ryukyu Adaları üzerinden uçtu ve tekrar Tayvan’a döndü. Tüm uçuş yaklaşık iki saat 45 dakika sürdü. 



Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU