Genç İmam Hatipliler Derneği'nden Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun ziyareti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden Genç İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Muhammet Samet Akkaya, "Orada bulunmamızın sebebi, birlik ve beraberlik mesajı verebilmekti" dedi

Genç İmam Hatipliler Derneği, Ankara'daki asker cenazesi sırasında saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile TBMM'deki makamında bir araya gelen Genç İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Muhammet Samet Akkaya ve dernek yöneticileri, sadece CHP değil, AK Parti ve MHP'yi de ziyaret ettiklerini belirtti.

Dernek yetkilileri; Çubuk’ta yaşanan linç girişiminden duydukları üzüntüyü dile getirdi, Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini iletti.

Genç İmam Hatipliler Derneği'nin sosyal medya hesabından yayınlanan mesajda ise şu ifadelere yer verildi:

"İnancımızın bir gereği olan saygı kavramını hafızalarımızdan silmemeli, hoşgörü ve edep kurallarını her daim kendimize bir yol gösterici olarak almalıyız. 82 milyonun ortak değeri olan şehitlerimizin manevi huzuru bu tür provakasyonlarla kirlenmemeli. Şehitlerimize 82 milyonun bir vefa borcu vardır ve bu ülkede yaşayan herkesin şehit cenazesine katılma hakkı vardır. Bu hak birileri tarafından alıkonulamaz. Bugün, yaşanılan olayı derin bir üzüntü içerisinde karşıladık; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanlara karşı, milletimizi ortak, bir ve beraber olmaya davet ediyoruz."

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU