Ahmet Hakan: Hürriyet, senin düşmanın değildir Engin Özkoç

Özkoç, Hürriyet’e “Bu nasıl körü körüne haberciliktir?” diyerek tepki göstermişti

Fotoğraflar: YouTube, AA

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın tutuklandığına dair doğru olmayan bir haberi yayınladıkları için gazetesine tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’u eleştirdi.

Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında Özkoç’a şöyle seslendi:

Hürriyet’in internet sitesinde sadece 30 saniye kalmış hatalı bir haber için Hürriyet’e hak etmediği biçimde saldıran Engin Özkoç’a sesleniyorum: Hürriyet, senin düşmanın değildir Engin Özkoç! Hürriyet, sadece senin değil kimsenin düşmanı değildir Engin Özkoç. Hürriyet’i hem kafanda hem dilinde kategorize etmekten vazgeç Engin Özkoç.

Engin Özkoç, Atabay hakkında doğru olmayan haber için şunları söylemişti:

Didim Belediye Başkanı FETÖ taktikleriyle saldırı altında. Belediye başkanı olduktan sonra çok katlı kaçak bir yapıyı gündeme getiriyor. Bütün davaları kazanıyor, yıkım aşamasına geliyor. Sonra imar affı çıkıyor. Yıkılmıyor. Sonra üstüne kaçak kat çıkıyor. Söylentilere konu olan kadın olay ilk çıktığında ne de şimdi herhangi bir şikayette bulunmamış. Montaj olduğu düşünülen ses kayıtları bir tarikat şeyhinin çocuk tacizi hemen sonra gündeme geliyor. Bu olayla ilgili suç duyurusunda bulunan kişi Didim Belediye Başkanı, Seyit torun tarafından inceleme altında. En ayrıntılı şekilde inceleme devam ediyor. A Haber, Hürriyet, Milliyet, Yeni Şafak gibi yandaş kanallar, haber yapıyor ‘tutuklandı’ diye. Bu nasıl körü körüne haberciliktir? Sonra ‘kaldırdık’ diye açıklama yapıyorsunuz. Bu haberi yapan ve sosyal medyada dolaştıranlarda bu kumpasın parçasıdır. Basını itibarsız hale getirerek millete ihanet ediyorlar.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU