Game of Thrones: Yedi Krallık’ın yeni şövalyesi ilk kez bir kadın oldu

**Game of Thrones’un 8. sezon 2. bölümüne dair "spoiler" içerir**

Game of Thrones’un yayımlanan son bölümü aksiyon açısından bekleneni vermemiş olabilir ama bazı sahneleriyle izleyiciye duygusal anlar yaşatma konusunda üzerine düşeni yaptığı kesin.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizinin ana karakterlerinden bazılarının büyük savaşın arifesinde bir ateşin başında toplandığı sahne, bunlardan biriydi. Dizi boyunca gerçek bir savaşçı olduğunu kanıtlayan ama “kadınların şövalye olamayacağı” gerekçesiyle Leydi unvanıyla anılan Brienne sonunda hak ettiği ödülü aldı. “Şövalyeler de şövalyelik verebilir” diyen Jaime Lannister, Brienne’i Yedi Krallık’ın şövalyesi ilan etti ve Brienne, Sör Brienne olarak anılmaya başladı. 

Dizinin hayranları bu anı sosyal medyada paylaştı. Bir izleyici Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Sansa, Brienne’e güvenip anında fikrini değiştirdi. Tormund yine ona hayranlık ve saygı duydu. Jaime onu şövalye yaptı. Bir oda dolusu erkek onu Yedi Krallık’ın şövalyesi Sör Brienne olarak ayakta alkışladı. Gerçekten hak ettiği saygıyı gördü. Senaryoda en azından bir kadın iyi yazılıyor”

Bir oda dolusu erkeğin kendisini ayakta alkışladığını gören Brienne’nin gözlerinin dolmasıyla izleyiciler de duygu dolu anlar yaşadı. Tabii ki Brienne’i en coşkulu biçimde alkışlayan kişi Tormund’du.

Game of Thrones’un 8. sezon 3. bölümü 28 Nisan’da yayımlanacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/game-of-thrones

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU