Kılıçdaroğlu’nun saldırıya uğradığı asker cenazesindeki baba konuştu: Benim acıma herkes gelebilir

Yener Kırıkcı'nın babası Mustafa Kırıkcı, "Mahalle dışından bir provokasyon olduğunu düşünmüyorum" dedi

Türkiye-Irak sınır hattında saldırıda hayatını kaybeden piyade sözleşmeli er Yener Kırıkcı'nın babası Mustafa Kırıkcı, oğlunun cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı "Mahalle dışından bir provokasyon yapıldığını düşünmüyorum.Keşke böyle olmasaydı. Benim acım için, benim cenazem için herkes gelebilir" sözleriyle değerlendirdi.

Olayı görmediğini ifade eden Kırıkcı, "Kendi acımı yaşıyordum. Akrabalarım ve ailem oğlumun acısını yaşıyordu. Şehit babası olarak acımı tüm Türkiye paylaştı. Vatanımız, milletimiz sağ olsun" diye konuştu.

Kırıkcı, akrabalarının yaşananlarla ilgisinin olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Amcamın oğlu, benim acılarımı daha fazla paylaşmıştır. Kılıçdaroğlu'nun gelip gelmemesiyle ilgili hiç haberimiz yok. Ben ancak şehidimle ilgilendim, naaşını gittim önce havaalanından, sonrasında GATA'dan aldım. Ondan sonra acımdan kendimi de kaybettim. Akrabalarım hep acı içindeydi. Benim cenazem için herkes gelebilir. Bu acımı tüm dünya ve Türkiye paylaştı. Benim acım için herkes gelebilir."

“Mahalle dışından provokasyon yapıldığını düşünmüyorum”

Kılıçdaroğlu'na vuran kişinin akrabaları değil mahalle sakinlerinden biri olduğunu anlatan Kırıkcı, "Mahalle dışından bir provokasyon yapıldığını düşünmüyorum. Keşke yaşanmasaydı. Kim ister böyle bir şey olmasını." ifadelerini kullandı.

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU