The Incredible Hulk'ın yarattığı senaryo boşluğunu Black Widow kapatmış

The Incredible Hulk, Marvel Sinematik Evreni'ne yeni bir kötü karakter tanıtmıştı ancak Black Widow'un gizli bir yan görevi nedeniyle ortadan kayboldu

Daha önce Black Widow'un Rusya'nın Avengers ekibini kuracağı iddia edilmişti (Marvel)

The Incredible Hulk filmi, Marvel Sinematik Evreni’nde benzersiz bir yere sahip. Iron Man veya Kaptan Amerika gibi diğer Marvel filmlerinin aksine Hulk hiçbir zaman kendi film serisine sahip olmadı. 

Bunun yerine hikayesi, Banner’ın Black Widow’la aşkı bulduğu ve yavaş yavaş Smart Hulk’a dönüştüğünün görüldüğü Avengers ve Thor filmleriyle devam etti. 

Sonuç olarak Hulk’ın en büyük düşmanlarından bazıları kenara itildi. Buna Incredible Hulk’ta yer alan Samuel Sterns de dahil. Sterns filmde Banner’ın gama ışınlarına maruz kalan kanından etkilenir ve kötü bir karaktere dönüşüyormuş gibi görünür. Ancak sonraki Marvel filmlerinde dikkat çekici biçimde yer almaz. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmlerde neden olmadığı hiç açıklanmasa da çizgi roman dizisi Marvel’s The Avengers Prelude: Fury’s Big Week  birçok süper kahraman savaşının ardından yaşananları anlatarak bazı boşlukları doldurmayı başardı. 

Görünüşe göre Black Widow, Sterns’ü bir tehdit haline gelmeden önce etkisiz hale getirebildi. Bahsi geçen çizgi roman dizisinde okurlar Natasha Romanov’un Bruce Banner’ın hareketlerini gizlice izleyen SHIELD ajanlarından biri olduğunu öğrenir. Üniversite öğrencisi gibi davranan Natasha, Culver Üniversitesi’ne girmeyi başarır. 

Screen Rant'in haberine göre Natasha’ya, Ross’un Banner’ı ölü ya da diri götürmesine izin vermemesi emredilir, bu talimat Hulk orduyu ezip geçtiğinde tartışmalı hale gelir. Natasha savaş sırasında Emil Blonsky’nin artan gücüne tanık olur ve Fury’i bilgilendirir. Natasha, Hulk’ın Blonsky’le ikinci savaşı sırasında Harlem’e gider. 

Savaşa dahil olmak yerine Natasha hem Banner’ın hem de Blonsky’nin Samuel Sterns tarafından incelendiği laboratuvara gider ve Sterns’ün yavaş yavaş büyük bir beyne sahip yaratığa dönüştüğünü görür. 

Zaten megalomani belirtileri gösteren, yeni doğan "Lider", Natasha’ya insanüstü zekasını onun Rus kökenini anlatarak gösterir. Sterns, Natasha’yı işe almaya çalışır ancak o Sterns’ü bacağından vurur ve SHIELD temizlik ekibini çağırır. 

Okurlar Sterns’ü daha sonra SHIELD tesisinde tanka daldırılmış olarak görür. O zamandan bu yana Lider’i hiç kimsenin görmediği veya duymadığı göz önüne alındığında Black Widow’un Sterns’ün suç kariyerini daha başlamadan bitirdiği anlaşılıyor.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU