Wall Street'in erkek egemen tarihinde bir ilk: ABD'nin en büyük üçüncü bankasının yönetimi artık bir kadına emanet

Citigroup CEO'su Michael Corbat'ın Şubat 2021'de emekliliğe ayrılmasının ardından görevi devralacak Jane Fraser, bankanın ilk kadın üst yöneticisi olacak

Fotoğraf: Brad Trent/ The New York Times

ABD'nin en büyük beş bankası arasında yer alan Citigroup'tan yapılan açıklamada, Michael Corbat'ın sekiz yıldır sürdürdüğü CEO'luk görevinden Şubat 2021'de emekli olmayı planladığı duyuruldu. 

Corbat'ın yerine, halihazırda bankanın küresel tüketici bankacılığı biriminin yönetiminde olan Jane Fraser, Citigroup'un yeni üst yöneticisi olacak. Bankanın ilk kadın CEO'su olacak Fraser, 16 yıldır Citigroup bünyesinde görev yapıyordu. 

Corbat, Fraser ile uzun yıllar çalıştığını ve kendisinden sonra görevi devralacak olmasından dolayı gurur duyduğunu belirterek "Liderliği, deneyimi ve değerleriyle olağanüstü bir CEO olacağını biliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Varlık büyüklüğü açısından bakıldığında Citigroup, ABD'nin en büyük üçüncü bankası. 

Citigroup'un 30 yıl başkanlığını yapan Jamie Forese, geçtiğimiz yıl görevinden ayrılmıştı. 

ABD bankalarının CEO posizyonları nadiren boşalıyor ve böyle bir pozisyona genellikle banka içerisinden biri atanıyor ki bunların da çoğu erkek oluyor. 

2019'da Wells Fargo'nun CEO'su Tim Sloan görevinden ayrıldığından Jane Fraser'ın adı Wall Street'te konuşulmaya başlamıştı. Ancak yeni CEO, Charlie Scharf olmuştu. 


Independent Türkçe, CNBC, AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU