İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu: HDP, PKK’ya karşı devletin yanında yer alırsa demokrasi taleplerine destek verebiliriz

“Recep Tayyip Erdoğan gitsin diye bir siyasi cinnet içinde olmayız”

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, “HDP’nin PKK’ya karşı devlet tarafında yer alması durumunda muhalefet partisinin demokrasi taleplerine destek verebileceklerini” söyledi.

Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi, İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasındaki kahvaltı diyalogunu hatırlatan Selvi, özetle şunları yazdı:

Demirtaş’ın kahvaltıya gitmek istediği Akşener, kan davalı bir yanıt vermişti. Bu yanıt dahi Demirtaş’ı geri adım attırmadı. Demirtaş, yanıtı olumlu bulduğunu belirtti. Selahattin Demirtaş’ı yeniden siyasi denkleme sokma çabalarına dikkat çekip bunun neden Meral Akşener üzerinden yapılmak istendiğini sormuştum. Konuştuğum İYİ Partililerin de benzer bir merak içinde olduklarını gördüm. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da desteklediği, Devlet Bahçeli’nin  “Evine dön” çağrısından sonra millet ittifakı içindeki pozisyonu güçlendiği için Demirtaş’ın da kahvaltı diyaloğunu Akşener üzerinden başlattığı düşünülüyor. Siyaset yükselen değerler üzerinden yapılıyor. 

Bu çabaların Demirtaş’ı sevimlileştirme gayreti olduğunun farkındalar. Ama bunun için Demirtaş’ın bir bedel ödemesi, özeleştiri yapması gerektiğini düşünüyorlar. İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu ile konuştum. “HDP, PKK’ya karşı devletin yanında yer alırsa, biz demokrasi taleplerine destek verebiliriz” dedi. Ağıralioğlu, ilke bazlı olarak baktıklarını söyledi. “Yoksa Recep Tayyip Erdoğan gitsin diye bir siyasi cinnet içinde olmayız” diye konuştu.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU