ABD'de bir grup rahibe marihuana üretiminden yılda 1 milyon dolar kazanıyor

Rahibeler manastırda kendi ürettiği mahsullerle 8 bağımlıyı tedavi ettiğini söylüyor

2011'de Kaliforniya'nın Merced şehrinde rahibelerin kurduğu 'Vadinin Rahibeleri' (Sisters of the Valley) işletmesi marihuana üreterek yılda 1 milyon dolar (yaklaşık 6,5 milyon tl) gelir elde ediyor 

Chiara Giordano - The Independent 

ABD'de bir manastırda kenevir üreten rahibeler yılda 1 milyon dolar (yaklaşık 6,5 milyon tl) kazanıyor.

60 yaşındaki Rahibe Kate Meeusen, ‘Vadinin Rahibeleri’ (Sisters of the Valley) işletmesini 2011’de ABD’nin Kaliforniya eyaletinin Merced şehrinde sadece 12 bitkiyle kurdu.

Tıbbi amaçlı ürettikleri marihuana imparatorluğunu genişletmeyi hedefleyen rahibeler merhem ve yağla karıştırılmış cannabidiol (CBD, marihuanadaki psikoaktif olmayan kimyasal bileşik) ürünleri epilepsiden kansere kadar birçok hastalığı tedavi etmek için kullanıyor.

Rahibeler, bu yöntemle şimdiye dek 8 bağımlıyı tedavi ettiklerini söylüyor.

20 Nisan Dünya Marihuana Günü anısına yayımlanan ve İngiliz film yapımcısı Rob Ryan'ın yönettiği Breaking Habits belgeseli, Rahibe Kate ve ekibinin, onlara engel olan kasaba şerifi ve karaborsa çalışanları da dahil olmak üzere “beyaz adam egemenliğine” karşı verdikleri zorlu savaşı ele aldı.

Rahibe Kate belgeselde, “Beyaz adamın hükmünü sevmiyoruz. Kırsaldaki insanlar yeni fikirlere adapte olma konusunda çok yavaş. İnsanlar kenevirin tıbbi amaçlı kullanımı konusunda 1950'lerin zihniyetine sahipler” dedi.

Bağımlılıkları iyileştirmede yüzde 100 başarı oranına sahip olduklarını belirten Kate, “Evet, örneklem grubumuz büyük değil ama alkol, tütün ve uyuşturucu bağımlısı 8 kişiyle çalıştık ve her biri gelişme gösterdi. Bu Adsız Alkolikler'in (Alcoholics Anonymous) başarı oranından daha yüksek,” diye konuştu.

 

 

Kenevir yetiştirmeden önce bir şirkette üst düzey yönetici olarak çalışan rahibe Kate, marihuanayı “çok şifalı bir bitki” olarak nitelendirdi.

Kate, “Dünya, keneviri tehlikeli bir uyuşturucu olarak değil tedavi edici özelliği olan bir ilaç olarak görmeye başlıyor” dedi.

Belgeselin, rahibelerin marihuananın tıpta kullanımını dünyaya yayma planlarının sadece bir parçası olduğu belirtiliyor.

Önümüzdeki 20 yıl içinde her kasaba ve şehirde şubelere sahip olmayı amaçladıklarını belirten Kate, Hollywood’la giderek daha fazla çalışacaklarını, seslerini duyurmanın en iyi yolunun bu olduğunu ifade etti.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kate, aynı zamanda çizgi film şeklinde yapılmış ve “alışılmışa meydan okuyan” politik bir dizi yapma niyetlerinin olduğunu da sözlerine ekledi.  

Öte yandan belgesel film yapımcısı Ryan, Rahibe Kate’in kenevir endüstrisini ‘otçudan’ ‘şifacıya’ değiştirme mücadelesinin özgün ve samimi olduğunu söyledi.

Ryan, bunu “kenevirin tedavi amaçlı kullanımını yasalar nezdinde değiştirmek için yerel müesseselerle boy ölçüşen bir kadının öyküsü” olarak nitelendirdi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Nezir Sümerkan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU