Mansur Yavaş: Seçimin takibi için çalışmalarımız devam ediyor

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, basın mensuplarıyla biraraya geldi

1

Mansur Yavaş basın mensuplarıyla biraraya geldi

Mansur Yavaş, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde güvenlik için alınan önlemlerden bahsetti. Yavaş, "Şimdi hem fiilen manuel olarak hem sayısal, dijital olarak takibi yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda Ankaralılara söz veriyorum. Bu kez 2-3 saat içinde sonucu kesin olarak alınan ve halkın seçim sonuçlarından emin olduğu bir sonucu Ankara'dan elde edeceğiz." dedi. 

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, basın mensuplarıyla bir araya geldi. 
 


"Ankara'nın huzuruna üçüncü defa çıkıyorum" diyen Yavaş, geçmiş dönemde projelerini anlattıklarını, bunların bir kısmını mevcut Başkan Mustafa Tuna'nın yerine getirdiğini söyledi. Bunun, projelerinin gerçek ve uygulanabilir olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Yavaş, hiç polemiğe girmeden, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkent olarak emanet ettiği Ankara'yı marka şehir yapacaklarını vurguladı.

Yavaş, bir dönemliğine aday olduğunu ve şehrin 50 yıllık planlamasını yaparak, Ankara halkına borcunu ödemiş bir şekilde görevden ayrılacağını kaydetti. Yavaş ayrıca belediyelerin şeffaf olması gerektiğini belirtti. 

Yavaş, "CHP-İYİ Parti ittifakında teşkilatların çalışmaları ve beklentileri ile ilgili de konuştu: 

Sandık güvenliğiyle ilgili geçen dönem birtakım çalışmalar yaptık ama bir koordinesizlik oldu. O gün seçimi yöneten arkadaşlar 2 saatte bütün sonucu alacağını iddia etti ancak 4. gün bile yüzde 50'sini alamamıştı bu arkadaş maalesef.

Bu süreçte verilerin kendilerine ulaşmasının da engellendiğini anlatan Yavaş, "Şimdi hem fiilen manuel olarak hem sayısal, dijital olarak takibi yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda Ankaralılara söz veriyorum, bu kez 2-3 saat içinde sonucu kesin olarak alınan ve halkın seçim sonuçlarından emin olduğu bir sonucu Ankara'dan elde edeceğiz." dedi. 

Cumhuriyet tarihine tanıklık eden ilk toplu konut projesi Saraçoğlu Mahallesi ile ilgili olarak da Yavaş, şu şekilde konuştu: 

Saraçoğlu Mahallesi'nin olduğu gibi korunması gerektiği kanaatindeyim. Bunlar Ankara'nın değerleridir. Özellikle Cumhuriyet döneminin en değerli mekanlarıdır. Ancak her nasılsa bir şekilde buralar ranta açılacak şekilde değerlendirilmek istenmektedir. Buna son derece karşıyız.

Yavaş, "CHP üyeliğinin" sorulması üzerine, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaklaşık bir ay kadar önce söylemesi üzerine, üyeliğinin yapıldığını kaydetti.

“En büyük projem Ankara’yı marka kent yapmak”

Mansur Yavaş, seçimlerdeki en büyük projesinin ise Ankara’yı marka kent yapmak olduğunu söyledi:

Ulaşım, belediye hizmetlerinin kaliteli ve ucuz olması, özellikle istihdam ve Ankara'da yaşayan yurttaşların gelirinin artması konularında çalışmalar yapacağız. Ankara'da yaşayan yurttaşların hepsinin yaşamaktan keyif alacağı bir Ankara hayal ediyoruz. Bu arada da Ankara'nın 20-40 yıllık geleceğinin vizyonunu ortaya koyacağız."

Mansur Yavaş, her faturanın arkasında ödenen paranın nereye gideceğinin, hangi hizmete harcanacağının yazacağını, şeffaflığın önemli olduğunu vurgulayarak, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 

Denetimin olduğu yerde yolsuzluk olmayacak. Beypazarı'nda ikinci dönem seçildiğimde muhalefetten bir üyeyi belediye encümenine aldım. Yapılan işlerin hepsinden muhalefetin haberi olmuş oldu ve Beypazarı'nı birlikte yönetmiş olduk. Böyle olunca da benim hakkımda bırakın bir tane yolsuzluk soruşturmasını, iddiası bile yoktur. Ankara'da da belediye encümenine muhalefetin üye olması iddiamı yine sürdürüyorum. Ankara'yı oy versin vermesin herkesle birlikte yöneteceğiz. 

Mansur Yavaş, Ankara’nın trafik sorununu çözmek için de, insana dayalı bir trafik öngördüklerini söyledi. Yavaş, “İnsanların birçoğunun yürümesini istiyoruz. Yürümenin 51 faydası var. Bunları proje olarak göstereceğiz. En büyük iddiam ulaşım konusunda." karşılığını verdi. 

 "Ankara'nın en büyük yeşil alanı olacak"

Yavaş, "CHP ve İYİ Parti'nin adayı olarak Ankara'da ortak bir miting konusunda kararı Genel Merkezin vereceğini söyledi.

Mansur Yavaş, Ak Parti’nin Ankara BNüyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Özhaseki ile ilgili olarak da, Ankara için güzel projeler açıklamalarını umut ettiğini ifade etti.

Yavaş, halkın yararına olan projeleri değerlendireceklerini ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin halen devam ettiği, halk yararına hizmetleri sürdüreceklerini bildirdi.

Tartışmalara konu olan Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili olarak da konuştu: 

Atatürk Orman Çiftliği'ni Gençlik Parkı ile birleştiren bir 'Atapark' projemiz vardı. Onun bir kısmını şimdi 'Millet Bahçesi' ilan ettiler ama o Atapark projesini daha da büyüterek hazırlıyoruz. Ankara'nın en büyük yeşil alanı olan, herkesin yararlandığı bir proje olacak. Bu, Ulus'un canlanmasına da sebep olacak. Oraya ABD Büyükelçiliği yapılması çok büyük hata. Ruhsat iptali için geçerli bir neden olması lazım. Bu ruhsat verilmiş. Bunun ruhsatını iptal ettiğiniz zaman, tazminatını ödemek durumundasınız. Değerlendireceğiz.

Mansur Yavaş, Vatan PArtisi ve Saadet Partisi ile temasa geçme konusunu ise Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret ettikten sonra belirlenecek yol haritasına göre karar vereceğini söyledi.

"HDP'yi de ziyaret etme konusunda ise kararı ajansın vereceğini söyledi. Mansur Yavaş, “Çünkü HDP açık açık 'Ben, Mansur Yavaş'a oy vermem.' dedi. Kendi takdirleridir. Lütfen Özhaseki'ye de HDP'den oy isteyip istemediğini sorun. Bu çok önemli." dedi.  

Yavaş, açıklamalarının ardından Anıtkabir'i ziyaret etti.

Mansur Yavaş, 2014'teki yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi için CHP adına aday olmuş ve oyların yüzde 43,78'ini almıştı. Seçimleri yüzde 44,80 ile AK Parti'nin adayı Melih Gölçek kazanmıştı. 
 

DAHA FAZLA HABER OKU