MİT'ten Sincar'da operasyon: 4 PKK'lı Türkiye'ye getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yurt dışında PKK hedeflerine yönelik operasyonunda Sincar'da yakalanan 4 PKK'lı 18 Nisan’da Türkiye’ye getirildi

Fotoğraf: AA

Operasyon haberi yeni duyuruldu. Irak'tan getirilen PKK'lılar, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerine teslim edildi. 

Anadolu Ajansının güvenlik güçlerine dayandırdığı haberde; yakalananların kimlikleri V.K. (34), M.K. (21), A.Ö. (20) ve K.İ. (16) olarak duyuruldu ve bu kişilerin PKK'nın Suriye yapılanması PYD/YPG içinde Suriye'de silahlı eğitim aldığı belirtildi. Takipteki PKK'lıların Sincar’a geçtiğinin tespitiyle operasyon düzenlendi.

Ajansın geçtiği bilgilerde, V.K'nin, 2010 yılında PKK'ya katıldığı, Irak'ın kuzeyindeki Gara ve Haftanin alanlarında Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik eylemlerde aktif yer aldığı, Sincar bölgesinde faaliyet gösterdiği bilgilerine yer verildi. Aynı kişinin geçen ay Sincar’da Ezidi ailenin 11 yaşındaki engelli çocuğuna tecavüz ettiği ve PKK'nın olayı örtbas amacıyla örgüt mensubunu başka bir bölgede görevlendirdiği de belirtildi.


AA

DAHA FAZLA HABER OKU