Kılıçdaroğlu’nun sığındığı evin sahibi: Eşim korkudan kapıyı kilitlemiş, açması için yalvardım

“Benim kapıma kim sığınırsa, benim evime kim gelmişse geri çeviremem. Biz dinimizin gereğini yaptık.”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, Ankara Çubuk’taki Akkuzu köyünde katıldığı cenaze töreninde yapılan linç girişiminde sığındığı evin sahibi Rahim Doruk konuştu. 

Doruk o anları anlattı:

"Gelenlerin kim olduğunu görmedim. Kemal Bey kalabalığın içindeydi. İtiş kakış yaşandı. Polisler bana, 'Kemal Bey'in can güvenliği yok, içeri almak zorundayız.' dedi” 


Doruk, Türkiye-Irak sınır hattındaki çatışmada yaşamını yitiren askerlerden Yener Kırıkcı'nın cenaze töreninin ardından evine geldiğini söyledi. Bir süre sonra dışarıdan gelen sesler nedeniyle kapıya çıktığını anlatan ev sahibi, kalabalık bir grubun evine doğru geldiğini söyleyerek şöyle devam etti: 

"Gelenlerin kim olduğunu görmedim. Kemal Bey kalabalığın içindeydi. İtiş kakış yaşandı. O sırada ne olduğunu anlamaya çalıştım. Oradaki polisler bana, 'Kemal Bey'in can güvenliği yok içeri almak zorundayız.' dedi. Ben kapının önüne kadar geldim. Eşim korkudan kapıyı kilitlemiş, kapıyı açması için yalvardım. Arkadan yüklenen bir grup vardı ve ben eziliyordum. Ben hala Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmemiştim. Daha sonra kapı açıldı, içeri girdik. Anahtarla kapıyı kilitlediler. Evimin içerisinde, koridorda sandalyede Kemal Kılıçdaroğlu’nun oturduğunu gördüm. O an rüyada mıyım, bu durum gerçek mi diye düşündüm. Bunları gerçekten yaşıyor muyum diye düşündüm." 

Bu sırada dışarıda sloganlar atıldığını anlatan Doruk, bu kişilerin evine de zarar verdiğini söyledi.

Doruk, tepkilere rağmen gerekeni yaptığını ifade ederek, "Benim kapıma kim sığınırsa, benim evime kim gelmişse geri çeviremem. Müslüman'san, Allah korkusu varsa kimseyi çeviremezsin. Biz dinimizin gereğini yaptık. Kemal Bey içeri geldiğinde psikolojik olarak iyi görünmüyordu. Saçı başı dağınıktı. Kendisiyle bir müddet sonra konuştuk. Bana hayatını kurtardığımı dolaylı yollardan söyledi. Teşekkür etti. Ben de kendisine, her Türk vatandaşının, Müslüman'ın yapması gereken budur ifadesini kullandım." diye konuştu.

‘Kılıçdaroğlu eşimden su istedi tekrar geleceğini söyledi’

Kılıçdaroğlu'nun eşinden su istediğini belirten Doruk, "Giderken ailemize çok teşekkür etti. Bizimle vedalaştı. Birkaç gün içerisinde tekrardan bize geleceğini, bana hayat borçlu olduğunu söyledi." dedi.

"Olayların o noktaya gelebileceğini tahmin edemedik"

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun güvenlik amacıyla tutulduğu evde kendisinin de olduğunu söyledi.

"Olayların o noktaya gelebileceğini tahmin edemedik ama anlaşılıyor ki orada çok değişik gruplar belli hazırlıklar yapmış." ifadesini kullanan Emir, bu gruplar nedeniyle provokasyonların yavaş yavaş yükseldiğini iddia etti.

Emir, etkili önlemler almadığını ileri sürerek, "Bu olaya bakarak daha sorumlu, daha sağduyulu davranması gereken, konuşulması gereken bir süreçten geçiyoruz. Asla olmaması gereken olaylar oldu. Şehit hepimizin şehidi. Biz her zaman vatanımızın birliğinden, beraberliğinden yanayız." ifadelerini kullandı. 
 

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU