Rio de Elazığ: Belediye Başkanı yakınının çektiği silah, darp edilen gazeteci, 'misafirime saldırdı' diye bıçaklarla şehre dalan akrabalar…

Gazeteci Efraim Gündem, Elazığ Belediye Başkanı'nı eleştirdiği için silahlı saldırıya uğradığını söylüyor. Saldırının, tarafları barıştırmak için davet eden Akçakiraz Belediye Başkanı'nın evinde gerçekleşmesi olayı büyüttü

Gazeteci Efraim Gündem (solda), Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları tarafından öldürülmeye çalışıldığını iddia ediyor / Fotoğraflar: Sosyal medya

Haberkent gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Efraim Gündem yıllardır Elazığ'da gazetecilik yapıyor.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlulları'nı eleştiren Gündem, geçtiğimiz gün bir grubun saldırısına ve silahlı tehdidine uğradı.

Bu saldırı, Elazığ'da aynı partiye mensup iki grubu karşı karşıya getirdi. İş, bıçaklama olayına kadar vardı.

Gazeteci Gündem, belediyenin bazı icraatlarını eleştiriyor, kentte Şerifoğlulları'na yaptığı muhalefetle de biliniyor.

Yine Elazığ'da bulunan Akçakiraz Belediye Başkanı Sebahattin Kaya, aradaki buzları eritmek için Gündem'i ve Şerifoğlulları'nın yakınlarını evine davet etti.

Sulh toplantısına 4 araç ve silahlı adamlarla geldiler

İddiaya göre, Şerifoğulları tarafı görüşmeye 4 araç ve silahlı kişilerle gitmişti. Kaya'nın evindeki görüşme sürerken tansiyon yükseldi.

Şerifoğlulları adına görüşmeye gelen Tuncay A., önce Gündem'e yumrukla saldırdı ardından belindeki silahı çıkardı, mermiyi namluya sürdü ve silahı Gündem’in başına dayadı.

Kaya ve yakınları o anda olayı yatıştırdı. Gelenler arabalarına binerek gittiler. Ama olay bu haliyle kapanmadı.

Tehdide uğrayan gazeteci, emniyete giderek şikayetçi oldu. Gündem, ilk ifadesinde olayı anlattı, şahitlerin isimlerini verdi ve kendisini hem darp eden hem de silah çeken Tuncay A.'dan ve azmettirici olduğunu söylediği Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlulları ile kardeşi Korkut Şerifoğulları'ndan şikayetçi oldu.

Olay büyüdü, Gençlik Kolları Başkanı bıçaklandı

Adli dosya açılsa da kendi evindeki misafirlerinin saldırıya uğramasından rahatsız olan Akçakiraz Belediye Başkanı Kaya'nın akrabaları Elazığ'da faillerin peşine düştü.

Elazığ'da faillerle ilişkili olduğu iddia edilen birkaç dükkanın camları kırıldı, silah çektiği öne sürülen Tuncay A. ile birlikte olay yerinde bulunan AK Parti Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Güleç bıçaklandı.

Independent Türkçe'ye bilgi veren bir kaynak, "Elazığ'da kan davalınız bile olsa evinize gelen biri sizin misafirinizdir. Tarafları barıştırmak için evine çağıran başkanın gözü önünde misafirine silah çekip saldırdılar. Kaya'nın akrabaları bunu aile büyüklerine yapılan büyük bir saygısızlık olarak gördüler. Artık teskin etmek mümkün olmadı. Zaten vahim olan olayı büyüten bu oldu" diyor.

Başkanı kızdıran paylaşım

Gündem, belediye başkanına yönelik eleştirilerini çoğu kez sosyal medya hesapları üzerinden yöneltiyor. Şerifoğlulları'nı en çok kızdıran paylaşımın Elazığ'da sık görülen su kesintileriyle ilgili olduğu konuşuluyor.

Gündem paylaşımlarından birinde Şerifoğulları’nın bir süre önce batan marketini hatırlatarak şu ifadeleri kullanmıştı: Bir marketi bir yılda batıran birine şehri teslim ettiğiniz zaman tabii ki sular kesilecek. Yollar çöpten geçilmeyecek.

Şerifoğulları, cinayete azmettirme suçlamasını kabul etmiyor. Başkan, yaşananların tamamının kendi iradesi dışında gerçekleştiğini öne sürüyor.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU