"Şehit cenazesine gidemez" demiş, "CHP'lileri almayın" talimatı vermişti... CHP, İçişleri Bakanı Soylu'yu istifaya çağırdı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "İçişleri Bakanı Soylu derhal istifa etmelidir" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişiminin ardından tepkilerin büyük bölümü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yöneldi. Geçtiğimiz yılın Haziran ayında, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik "Şehit cenazesine gidemez" diyen Soylu, bütün valilere CHP'lilerin asker cenazelerine katılamayacaklarına dair talimat verdiğini söylemişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yaptığı açıklamada "Daha önceki açıklamaları da dikkate alındığında İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir" dedi. Öztrak ayrıca faillerin bulunmasını ve yargı önüne çıkarılmasını istedi.

Öztrak'ın açıklamasından satır başları şöyle: 

Yapılan sıradan bir provokasyon değildir. Son derece organize bir eylemdir. Yapılan saldırı ülkemizin iç huzuruna karşı yapılmıştır. Bu saldırının azmettiricileri bellidir. Adına gazete denilen birtakım paçavralarda kimler CHP'yi hedef gösterdiyse, birtakım operasyon kanallarında kimler Genel Başkanımıza idam tehditlerinde bulunduysa, CHP'lilerin şehit cenazelerine alınmaması için kim talimat verdiyse, meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa bu saldırının altyapısını hazırlayanlar onlardır. Toplumumuza kin ve nefret tohumu eken dilin sahipleri, bugün yapılan bu hain saldırıda pay sahibidirler.

 


Linç girişiminin ardından, Kılıçdaroğlu'nun Genel Merkez'e geleceğini öğrenen partililer de bina önünde toplandı. Kalabalık uzun süre  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya hitaben "Soylu istifa" sloganları atıldı.

Bu arada #Soyluistifa etiketli paylaşımlar, kısa süre içinde Twitter'da TT oldu.

 

Soylu ne demişti?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ağrı'da Mevlit Bengi isimli vatandaşın PKK tarafından öldürüldüğü iddiasından sonra HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı arayarak "Sizi CHP bile kurtaramayacak, o köyde taş taş üstünde bırakmayacağım" demişti. Buldan, bu olayı "Soylu’nun bir partinin Eş Genel Başkanı’nı arayıp tehdit etmesi kabul edilemez" diyerek açıkladı. Soylu'nun bu görüşme sonrası bütün valilere "CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin" talimatı verdiği ifade ifade edilmişti. Soylu da açıklamasını doğrularken "Onların gideceği bir adres var. O adresi de göstereceğiz. PKK mensuplarının cenazeleri var. Biz onları çok kısıtlı kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Sandıkta beraberlerse cenazede de olacaklar" demişti.

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU