Valilik linç girişimini "müessif protesto" olarak niteledi, Bakan Akar saldırganlara "Mesajınızı verdiniz" diye seslendi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın kalabalığı sakinleştirmek isterken kullandığı cümle dikkat çekti

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Çubuk’ta katıldığı cenaze töreninde uğradığı saldırı sonrası, kalabalık Kılıçdaroğlu’nun sığındığı evin önüne geldi ve eve de saldırdı. 

Olayın ardından bölgeye gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar kalabalığı evin önünden uzaklaştırmaya çalışırken bir konuşma yaptı. Akar, “Şu ana kadar mesajlarınızı verdiniz, tepkinizi gösterdiniz. Şimdi sükunetle burayı boşaltıyoruz” dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akar’ın konuşması şu şekilde:

“Arkadaşlar Çubuk yiğit insanların olduğu yer. Şanlı tarihi olan bir yer. Sizler gerçekten son derece bilgili, görgülü yetişmiş insanlarsınız. Sizin şanlı bir tarihiniz var. Bugün burada bir evladımız şehit oldu. Onunla ilgili gerekli görevi yaptık. Vazifemizi yaptık. Onun şehit olduğu yerde şu anda silahlı kuvvetlerimiz, onun silah arkadaşları o dağları, tepeleri, oradaki teröristlere dar ediyorlar. Hiçbir şekilde Yener’in kanını yerde bırakmayacağız. Bununla ilgili silahlı kuvvetler elinden gelen herşeyi yapıyor. Arkadaşlarım Yener’in mekanı cennet olsun. Allah anasına, babasına, sizlere, silahlı kuvvetleri bizlere sabırlar versin. Değerli arkadaşlarım şu ana kadar mesajlarınızı verdiniz. Tepkilerinizi gösterdiniz. Şimdi sükunetle Yener’in evine gidiyoruz, annesine babasına taziyelerimizi bildirmek üzere. Burayı boşaltıyoruz. Çubuklu kardeşlerimiz mesajlarınızı verdiniz, tepkinizi gösterdiniz. Şimdi sükunetle burayı boşaltıyoruz. Arkadaşlarım bize inanın, bize güvenin. Hep beraber burayı boşalıyoruz. Yener’in evine gidiyoruz.”


Arkasından Ankara Valiliği de Twitter hesabından yaptığı açıklamada linç girişimini  “müessif protesto eylemi” olarak değerlendirdi. 

 

 

 

"Müessif" ne demek?

Türk Dil Kurumu sözlüğünde 'müessif' şöyle tanımlanıyor: Üzücü, üzüntü veren, hoşa gitmeyen olay, durum...

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU