Kılıçdaroğlu'na tekmeli-yumruklu saldırıya tepki yağıyor

Anamuhalefet lideri Kılıçdaroğlu'nun katıldığı cenaze töreninde saldırıya uğramasının ardından ilk resmi açıklama Ankara Valiliği'nden geldi

Linç girişiminin ardından Ankara Valiliği'nden açıklama yapıldı. Açıklamada "Olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır" denildi.

 

İktidar kanadından ilk kınama Ak Parti MKYK üyesi Mustafa Yeneroğlu'ndan geldi.

 

Kılıçdaroğlu'na linç girişimine yönelik hem iktidar, hem muhalefet kanadından kınama ve tepki mesajları yağdı.

 

 

 

 

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise ilk açıklamasını Antalya dönüşünde verdiği molada kendisini izleyen gazetecilerin soruları üzerine yaptı. Devlet Bahçeli şunları söyledi:

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na bir şehidimizin cenaze namazına katılmak için gitmiş olduğu Akkuzulu Mahallesinde karşı karşıya kaldığı olaydan memnuniyet duymak mümkün değildir. Bu bir siyasi partinin hele hele iktidar partisinden sonra Meclis'te sayısal çoğunluğu bulunan bir siyasi partinin liderine yapmak yakışık almaz, kabulü mümkün değildir. Ama bir bilgi olarak söylüyorum. Bir siyasi partinin lideri nereye nasıl gideceğine kendisi araştırmalı, danışmanlarına sormalı, parti yöneticileriyle görüş alışverişinde bulunulmalı. Ve ondan sonra da eğer gitmeyi çok uygun bir zemin olarak görüyorsa her türlü ihtimalin de tedbirini alarak gitmesi lazımdır. Şimdi Çubuk Akkuzulu Mahallesi’nde en son mahalli idareler seçimlerinde Cumhur İttifakı 1260 oy almış, yüzde 73.30 oranında. CHP artı ip ittifakı 169 oy yüzde 9, 83. Yani gerilim içinde yapılmış olan bir seçim iddiası var, bu seçim ortamında siz yüzde 9 oy aldığınız yere Mehmetçiğin cenaze namazına katılmak için gitmeyi düşünüyorsunuz. Ama orada karşılaşacağınız bir olayı neyle izah edeceksiniz. Böyle bir olayın zemini hazırlanmış mıdır, 1 Mayıs olaylarına bugünden hazırlık mı yapılmaktadır. Türkiye de mazbatayı daha da gererek Türkiye’de farklı farklı sonuçları elde etmek için çaba mı gösteriyorsunuz. Bu durumu İçişleri Bakanı çok yönlü incelemeli. Köy halkı teker teker dinlenmeli. CHP’ye bakış nasıl, emniyet güçlerinin ‘şu eve alalım orada gerilimi düşürelim’ dediği zaman ev sahibi dahi ‘bunu buraya almayın’ diyor ise bunları kamuoyu ile paylaşın."

 

 

 

 

 

 

 

Sosyal medya hesabından saldırıyı kınayan bir mesaj yayımlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun, Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini kendisini arayarak telefon ile ilettiği öğrenildi.

 

 

 

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski yazılı açıklama yaptı, "Sayın Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırı toplumsal birlik ve çoğulculuğumuzu güçlendirecek saygılı siyasi tutum ve söylemlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. ‪Terörizm ile ancak iktidarıyla, muhalefetiyle ve toplumun tüm kesimlerinin ortak mücadele ruhuyla mücadele edebiliriz. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı diliyoruz" dedi. 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU