Galatasaray Başkanı Cengiz: Orta sahayla ilgili çalışmalarımız var, taraftarı mutlu edeceğiz

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, sarı-kırmızılı taraftarların beklediği transferle ilgili, "Orta sahayla ilgili çalışmalarımız var, inşallah taraftarı mutlu edeceğiz" dedi

Mustafa Cengiz / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın başkanı Mustafa Cengiz, UEFA Avrupa Ligi'nde eşleştikleri Neftçi Bakü ve takımın transfer gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Azeri kanalı CBC Sport canlı yayınına katılan Cengiz, taraftarların Neftçi takımını çok istediklerini dile getirerek, şöyle konuştu:
 

Hem kardeşinizle maç yapacaksınız, hem galip gelecek ya da mağlup olacaksınız. Yani, iki duygu bir arada.

Gerçek olan şu ki, şükür ki sizle maç yapmak nasip oldu. Biz bundan çok mutluyuz. Bizim oynayacağımız takım kardeş takımımız. Hem de en yakın kardeşimiz. Lafla değil akrabalıkla. Bizim Türk, Azeri kardeşlerimiz.

Neftçi'nin her zaman başarılı olmasını isterim. İran'da da Traktör kupayı aldı. Onda da Türk halkı çok mutlu oldu. Neftçi'yi çok seviyoruz. Onlarla bu maçı yapacak olmaktan ötürü çok mutluyuz.


"Söyleyeceğim, takım stadyuma gitmeden taraftara el sallasın"

Cengiz, program sunucusunun "Azerbaycan'da Galatasaray taraftarları, takım ile birarada olmak istiyor. Hiç olmazsa 10-15 metre mesafeden olsa görelim" sözlerine ise şöyle karşılık verdi:

Ben söyleyeceğim. Takım stadyuma gitmeden önce, teknik direktörümüz ve futbolcularımız el sallasın. Ben bunu ileteceğim. Neftçi'nin başkan ve başkan yardımcısına selam söylüyorum. Tüm Azerbaycan halkına ve bütün Neftçi'ye de selamlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Özkaynaklarımıza dönmemiz gerekiyor"

Sarı-kırmızılı takımın başkanı, kendisine sorulan "Azerbaycan kulüplerinden birinden bir Azeri futbolcu transfer gündeminizde var mı" sorusunu ise şöyle yanıtladı:
 

Bizim özellikle özkaynaklarımıza yönelmek gerekir. Gerek Azerbaycan, gerek Türki cumhuriyetlere dönmemiz gerekir. Aramamız gerekir. Özellikle, futbol tutuluyor. Scout ekiplerimizin incelemesi gerekir. Öyle bir durum olursa çok mutlu oluruz. Ben bunu bir not olarak aldım. İnşallah bu yönde çalışmalarımız olacak.


"Orta saha ile ilgili çalışmamız var"

Galatasaraylı taraftarların merakla beklediği orta saha transferi konusuna da değinen Cengiz, şu ifadeleri kullandı:
 

Mükemmeli bulmak için mücadele vermemiz gerekiyor. Tam mükemmele asla ulaşamazsınız yaradılan olarak. Santrfor yokken ligin en çok golünü attık. Defans yok dendi ligin en az gol yiyeni olduk. Orta saha ile ilgili çalışmamız var. İnşallah bitireceğiz ve taraftarı mutlu edeceğiz.

 

Independent Türkçe, CBC Sport

DAHA FAZLA HABER OKU