Uzaktan eğitimde soru işareti… Eğitim-İş: Öğretmenlere "uzaktan eğitim" eğitimi verilmedi

Uzatılması gündemde olan uzaktan eğitimde ciddi aksaklıkları sürüyor. Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, öğretmenlerin uzaktan eğitim süreci için eğitilmediğini, bir kısmının teknik imkanlarının yetersiz olduğunu söyledi

Uzaktan eğitim geçtiğimiz günlerde başladı / Fotoğraf: AA

Artan koronavirüs vakaları nedeniyle uzaktan eğitimin uzatılması gündemdeki yerini korurken, Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım'dan önemli bir uyarı geldi.

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre Yıldırım, öğretmenlere uzaktan eğitim konusunda bir eğitim verilmediğini söyledi ve "40-50 bin öğretmenden bahsediyoruz. Bir öğretmen bile olsa, o öğretmenin sınıfları düzeyinde eksiklik meydana geliyor" dedi. 

Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) tableti olmayan öğrencilere tablet sağlamadığını ve tablet ya da bilgisayarı olmayan öğretmenlere de bir desteği olmadığını belirtti.

Yıldırım, "Bir çiftin öğretmen olduğunu ve evde tek bilgisayar olduğunu düşünün. Öğretmenin aynı zamanda uzaktan eğitim alan çocuğu olduğunu da düşünün. Dolayısıyla tek bilgisayar yetmez" dedi.

Eğitim-İş Genel Başkanı, doların yükselmesi ile birlikte ithal ürünlerdeki fiyat artışına işaret ederek, öğretmenlere tek sefere özel, KDV ve ÖTV'siz bilgisayar ve tablet alımı imkânı sağlanması gerektiğini söyledi.

 

Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU