"Duvara Karşı" filminin ünlü oyuncusu Birol Ünel hayatını kaybetti

59 yaşında hayatını kaybeden Ünel, uzun süredir kanser tedavisi görüyordu

Fotoğraf: Twitter

Uzun süredir kanser tedavisi gören oyuncu Birol Ünel, 59 yaşında yaşamını yitirdi.

"Duvara Karşı" filminde oynadığı Cahit rolü ile hafızalara kazınan Ünel, Fatih Akın'ın yönettiği "Temmuz'da, "Transylvania" ve "Aşka Ruhunu Kat" gibi filmlerdeki rolleriyle tanındı.

Almanya'da birçok tiyatro oyunda ve filmde yer alan Birol Ünel, doğum günü olan 18 Ağustos'ta durumu ağırlaştığı için hastaneye kaldırılmıştı.

Sokaklarda yaşıyordu

"Duvara Karşı" filmiyle geniş bir hayran kitlesi edinen Birol Ünel, birkaç yıl önce Berlin sokaklarında kalırken görüntülenmişti.

gfd.jpg
Fotoğraf: Bild

 

Bild gazetesi, evsiz olan Ünel hakkında "Film endüstrisinin dehalarıyla çalıştı ama şimdi dibe vurdu" yorumunu yapmıştı.

Birol Üner kimdir?

1961 yılındı Silifke'de doğan ve ailesi 1968 yılında Almanya'ya göçen Birol Ünel, Bremen'de büyüdü. Almanya'da gençlik dönemlerinde parke döşemeciliği yapan daha sonra Hannover’e giderek Tiyatro ve Müzik Yüksek Okulu’na kaydolan Ünel'in sinema kariyeri 1987 yılında "Yolcu" filmiyle başladı.

nn.jpeg
Birol Ünel, Duvara Karşı filminde Sibel Kekilli ile rol almıştı 

 

1992 yılında Berlin Tiyatrosunda Caligula rolüyle ilk rolünü aldı. 2000'de Fatih Akın’ın yönettiği "Temmuz’da" filminde sinema dünyasında tanınmaya başladı. "Duvara Karşı" ile de ününü perçinledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU