"Suriye'ye düzenlenen hava saldırılarında İran yanlısı 16 Haşdi Şabi üyesi öldü"

SOHR, Suriye'nin Irak'a sınır kenti Deyr ez-Zor bölgesine düzenlenen hava saldırısında 16 İran destekli 16 Haşdi Şabi mensubunun öldürüldüğü bildirdi

Irak-Suriye sınırına konuşlanan Haşdi Şabi mensupları / Fotoğraf: Twitter

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Deyr ez-Zor vilayetinin doğusundaki bir bölgeye düzenlenen hava saldırısında Haşdi Şabi ve İran destekli 16 milisin öldürüldüğünü açıkladı.

Gözlemevi, hava saldırısının "muhtemelen" İsrail uçakları tarafından yapıldığı düşünüldüğü belirttiği açıklamada, İran ile hareket eden Iraklı Haşdi Şabi gruplarına mensup 16 kişinin öldüğünü bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ölü sayısı artabilir

Bunlardan 7'sinin Mayadin kenti çevresinde, 9'unun da Deyr ez-Zor bölgesindeki Ebu Kemal'ın güneyinde öldükleri bilgisi veren SOHR, çok sayıda yaralının da olduğu ve ölü sayısının artabileceği bilgisini paylaştı.

Hava saldırısının kim tarafından gerçekleştirildiği henüz netlik kazanmadı.

İsrail İran yanlısı güçlere onlarca saldırı düzenledi

31 Ağustos günü de İsrail hava kuvvetlerinin Şam'ın güney batısı ve Dera bölgesine düzenlediği saldırılarda 11 kişi ölmüştü. 

Ölenlerin 3 Suriye askeri, 7 İran yanlısı milis üyesi ve 1 sivil olduğu belirtilmişti.

İsrail devleti Suriye iç savaşının başladığı 2011'den bu yana rejim güçleri ile ittifakları olan İran ve Hizbullah'a yönelik onlarca saldırı düzenledi. 

Saldırıları nadiren üstlenen İsrail, İran'ın Suriye'de hakim olmasına izin vermeyeceklerini belirtiyor.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU