Hindistan’ın fil hastanesi 3 binden fazla filin hayatını kurtarmayı hedefliyor

Çoğu kötü şartlarda yaşayan ve esir tutulan fillerin bakımını üstlenen hastane geçen yıl açılmıştı

Tarih boyunca filler iş ve seyahatlerin yanı sıra savaşlarda da kullanıldı / Fotoğraf: The Independent

Harish Tyagi – The Independent

Hindistan'da Wildlife SOS isimli sivil toplum örgütü, sirklerde oynatılan, sokaklarda dilenme amaçlı kullanılan, tapınaklarda tutulan ve karayolu kazası geçiren fillerin bakımını üstlenerek kötü koşullarda yaşayan filleri kurtarmaya çalışıyor. 

Hindistan eyaletlerinin orman birimleri yardımıyla hayvan refahı, fillerin korunması ve bakımına yönelik çalışan ve kar amacı gütmeyen bu kuruluş geçen Kasım ayında yaralı ve hasta fillerin tedavisi için özel bir hastane açtı. 
 


Hindistan’ın kuzey eyaleti Uttar Pradesh’in Mathura şehrinde bulunan hastanede, kablosuz dijital radyoloji, ultrason, lazer tedavisi, patoloji gibi çeşitli laboratuvar testleri uygulanabiliyor. Hatta engelli filleri rahatça kaldırmak ve tedavi bölgesine göre hayvanları hareket ettirebilmek için tıbbi bir vincin kullanıldığı merkez, modern ve iyi donanımlı bir tesiste hizmet veriyor. Hastane ayrıca hayat kurtaran ilaçlar, veteriner ilaçları, taşınabilir röntgen, ultrason gibi kritik cihazlar ve ayak bakım aletleri dahil geniş depolama alanına sahip.

Hindistan'ın her yerinde esir fillerin bulunduğu belirtilirken din adına fillerin sömürülmesi vakalarına özellikle Kerala eyaleti, Rajasthan eyaleti ve onun başkenti Jaipur’da rastlanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tarih boyunca, en az 5 bin yıldır, filler iş ve seyahatlerin yanı sıra savaşlarda da kullanıldı. Ancak bugün Hindistan'da filler çoğunlukla sosyal şenliklerde, dini bayramlarda, geçit törenlerinde ve tapınaklarda dilenci olarak kullanılıyor.

Dünya Hayvanları Koruma verilerine göre, Hindistan’da halen tutsak olan, turizm ve eğlence endüstrisi için kullanılan 3 binden fazla fil bulunuyor ve bunların birçoğunun bakım ve ilgiye ihtiyacı olduğu biliniyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/photography

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Kırkpınar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU