AK Parti'li Akkal, Demirtaş’a hakaret içeren paylaşımı danışmanın yaptığını iddia etti

AK Parti Manisa Milletvekili Akkal, Selahattin Demirtaş ve ailesine yönelik Twitter paylaşımını kendisinin değil, bir danışmanın yaptığını öne sürdü

AK Parti Manisa Milletvekili Akkal’dan Demirtaş’a hakaret / Fotoğraf: Twitter

AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal'ın,  sosyal medya hesabından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a hakaret içeren bir paylaşımda bulunuldu.. 

Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne M Tipi Kapalı Cezaevi’nde kızları Delal ve Dilda ile birlikte görüştürülmemesine ilişkin paylaşımda, “Selo iti enikleriyle görüşemiyormuş. Bizim şehit çocuklarımız da babalarıyla görüşemiyor. Allah ya size verecek, ya bize.." ifadeleri kullanıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 “Danışman arkadaşımızın hesapları karıştırarak yaptığı bir paylaşımdır”

Ak Partili Akkal, ilerleyen saatlerde paylaşımını kaldırarak, söz konusu paylaşımın danışmanı tarafından yapıldığını savundu.

Selahattin Demirtaş ve ailesi hakkında yapılan paylaşımın kendisi tarafından yapılmadığını belirten Akkal, yaptığı açıklamada şunları ifade etti: 

Bugün sabahın ilk saatlerinde resmi sosyal medya hesaplarımdan Selahattin Demirtaş ve ailesi hakkında yapılan paylaşım, şahsım tarafından yapılmamıştır; bir danışman arkadaşımızın hesapları karıştırarak yaptığı bir paylaşımdır.

Aile ve çocuk kavramı, en kutsal değerlerimizdendir. Bu konudaki hassasiyetim bilinmektedir. Milletin vekili makamında olan biri için böyle bir dilin tarafımca kullanılması bir yana, zikredilmesi bile benim dünyama terstir.

“Danışman arkadaşımızla ilgili gerekli işlemler yapıldı”

Her evladın ideolojilerimizden bağımsız çok değerli ve biricik olduğunu bilen ve evladı olan biri olarak; ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın ırk, dil, din, etnik köken kavramlarından bağımsız çok kıymetli olduğunun bilincinde bir insan olarak, şahsımla ilgisi olmayan paylaşım için çok üzgün olduğumu belirtir, danışman arkadaşımızla ilgili gerekli işlemlerin yapıldığını kamuoyunun bilgisine sunarım.

Akkal, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde İYİ Parti’den Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmiş, seçimin üzerinden 6 ay geçmeden partisinden istifa ederek AK Parti’ye katılmıştı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU