ABD’de bir çift 13 çocuğuna 17 yıl işkence yapmaktan tutuklandı

Aileye yöneltilen suçlamalar arasında işkence, çocuk istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, cinsel taciz bulunuyor

Yaşları 2 ile 29 arasında değişen çocuklar yıllarca tehlikeli ve kötü koşullarda yaşamaya zorlandı / Fotoğraf: The Independent

Victoria Gagliardo-Silver - The Independent

13 çocuğundan 12’sini aç bırakarak ölüme terketme, kötü muamele etme ve yatağa zincirlemekten tutuklanan ABD’li David ve Louise Turpin çifti müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Aileye yöneltilen onlarca suçlama arasında işkence, çocuk istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, cinsel taciz gibi suçlar bulunuyor.    

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde 2018’de ortaya çıkan olay, çocuklardan birinin evden kaçarak polisi araması üzerine duyulmuştu. Yetkililer 17 yaşındaki genç kızın yetersiz beslenme sebebiyle 10 yaşlarında olduğunu sanmıştı.

Geçen yıl Ocak ayında serbest bırakıldıklarından bu yana ilk kez dava hakkında açıkça konuşan ve duruşmada söz alan çiftin yetişkin çocuklarından Jennifer “Ailem bütün hayatımı benden aldı ama şimdi hayatımı geri alıyorum” ifadelerini kullandı. Şu anda bağımsız yaşayan ve üniversiteye devam eden Jennifer sözlerine şunları ekledi:

“Her şeyin bir sebepten ötürü meydana geldiğine inanıyorum. Yaşananlar kötü olsa da beni güçlendirdi. Bugünkü ben olmak için mücadele ettim. Ben bir savaşçıyım, güçlüyüm, hayatın içinden bir roket gibi geçiyorum."

Ailenin diğer çocuklarıysa, ebeveynlerinin affedilmelerini isteyen yazılı beyanda bulunmuşlardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çift başlangıçta suçlu olmadığını iddia etse de, yüksek mahkemede 25 yıl sonra şartlı tahliye alabileceği ihtimaliyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılmayı kabul etti.

Çiftin her bir çocuklarına yaptıkları işkence suçlarını kabul etmeleriyle çocukların mahkemede yaşadıkları korkunç muameleyi tekrardan anlatmalarının önüne geçildi.

Çocuklarından özür dileyen anne Louise Turpin ise şu açıklamalarda bulundu:

"Çocuklarıma yaptığım her şey için özür dilerim. Çocuklarımı çok seviyorum, her birinin annesi olduğum için şanslıyım. Onların mutluluğu benim için çok önemli. Anne ve babalarının iyi olacağını bilmelerini istiyorum. Çocuklarımın her biri için Tanrı'nın özel bir planı olduğuna inanıyorum. Onları tahmin ettiklerinden çok daha fazla seviyorum.”

Yaşları 2 ile 29 arasında değişen çocuklar yıllarca kötü koşullarda yaşamaya zorlandı. Cinsel ve fiziksel istismara uğrayan 13 çocuktan 12’si yetersiz beslendi ve yılda sadece bir kez duş almalarına izin verildi. Haftalarca bazen de aylarca ceza olarak yataklarına zincirlenen çocuklar sadece banyoyu kullanmaları için nadiren serbest bırakıldı.

Çiftin çocuklarına günde bir öğün yiyecek vererek onları genelde aç bıraktığı, önlerine tatlı ve yeni oyuncaklar koyup bunlara dokunma cezası vererek çocukları kışkırttığı da kaydedildi. 2 yaşındaki en küçük çocuğun kötü muamele görmediği belirtildi.   

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Kırkpınar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU