Tiyatroya koronavirüs arası sona eriyor: "Sahnede Yeniden Buluşuyoruz"

Birbirinden uzak kalan tiyatroseverler ve oyuncular Eylül’de "Sahnede Yeniden Buluşuyoruz" etkinlik dizisiyle yeniden bir araya geliyor

Tiyatro ve sinemalar uzun süredir koronavirüs önlemleri nedeniyle seyirci ağırlayamıyordu (Unıq İstanbul/An Yapım)

Koronavirüs pandemisi nedeniyle uygulanan tecrit önlemleri tiyatroseverlerin ve oyuncuların uzun süre ayrı kalmasına neden olsa da UNIQ İstanbul ve An Yapım'ın işbirliğiyle gerçekleştirilecek "Sahnede Yeniden Buluşuyoruz" etkinlik dizisi Eylül'de bu açığı kapatacak. 

7 Eylül akşamı Levent Üzümcü'nün başrolünde yer aldığı 'Aziz Nesin Kabare'yle başlayacak etkinlik dizisinde Genco Erkal, Tülay Günal, Erdal Özyağcılar, Reha Özcan, Çağlar Çorumlu, Ali Poyrazoğlu, Okan Bayülgen, Genco Erkal, Tülin Özen, Berna Laçin, Rutkay Aziz, Dolunay Soysert gibi usta isimlerin rol aldığı toplam 16 oyun sahneye çıkacak. 

Etkinlikler 30 Eylül'de Erdal Özyağcılar ve Berna Laçin'in sahne alacağı ‘Hoşgeldin Boyacı' oyunuyla sona erecek. 

 

 

Öte yandan pandemi sürecinde tiyatroların ciddi biçimde etkilenmesi nedeniyle UNIQ İstanbul tiyatrolarla dayanışmak üzere, Açık Hava Sahnesi'ni katılımcı tiyatro topluluklarına bedelsiz olarak açıyor.

An Yapım ise etkinlik dizinin ticari bir kaygıyla değil dayanışma amacıyla düzenlendiğinin altını çiziyor. An Yapım sorumlusu E. Feza Soysal etkinliklerin yola çıkış amacını şu ifadelerle özetliyor: 

Dört duvar arasında geçirdiğimiz pandemi sürecinde, sanata olan ihtiyacımızı bir kez daha hatırladık. Pek çoğumuz gergin karantina günlerini, dijital platformlardan takip ettiğimiz sanat etkinlikleriyle atlattık. Artık ‘yanyana' gelme zamanı…

Evde kaldığımız günlerin ardından yüz yüze ama tedbirli ve mesafeli yeni bir yaşama adım atıyoruz. Sosyal hayatımıza yeniden şekil verirken, tiyatro oyunlarını ‘yeniden' sahnede seyredebilmek istiyoruz. Sanatın birleştirici gücüne güvenerek hem sahneye hem de seyir yerine yeniden merhaba diyoruz.

UNIQ İstabul'un Açık Hava Sahnesi'ni tiyatrolara bedelsiz açtığı bu etkinlikte, sevdiğimiz pek çok tiyatro sanatçısının oyunlarını yeniden sahnede seyretme şansı buluyoruz. Tiyatronun iyileştirici ve birleştirici gücüyle her şeye rağmen perdeyi birlikte açıyoruz.

Genco Erkal iki ayrı oyunla seyircilerin karşısına çıkacak

Tiyatronun usta ismi Genco Erkal 'Bir Delinin Hatıra Defteri' ve sahneyi Tülay Günal'la paylaştığı, Nazım Hikmet'in dizeleriyle bezeli müzikli gösteri ‘Yaşamaya Dair' ile 21 ve 22 Eylül tarihlerinde peş peşe açık hava sahnesinde olacak.

Program, pandemi nedeniyle yarım kalan sezondan yapılan karma bir seçki de içeriyor. Moda Sahnesi'nin yeni sezon yapımı ‘Babamı Kim Öldürdü' de seçkide yer alıyor. Fransa'nın genç yazarlarından Edouard Louis'nin roman üçlemesinin sonuncusundan oyunlaştırılan, Kemal Aydoğan yönetimindeki ‘Babamı Kim Öldürdü'de Onur Ünsal tek kişilik performansıyla sahnede olacak.

Prömiyerini geçen şubatta yapan, sezonun yeni oyunlarından, Çağlar Çorumlu'nun başrolünde yer aldığı TiyatrOPS yapımı ‘Übü Hep Übü' ve Reha Özcan'ın Orhan Veli dizelerini sahneye taşıdığı ‘Bir Garip Orhan Veli' de programda yerini aldı.

 

 

Okan Bayülgen'in yazıp yönettiği ve Ceren Taşçı, Zeynep Köse, Deniz Bolışık, Ödül Turan, Gizem Dinç, Aybüke Albere'yle birlikte sahne aldığı eğlenceli oyun ‘Harem Kabare' pandemi sürecinden sonra ilk defa tiyatro sahnesinde olacak.

Programda ayrıca Türkiye tiyatrosunun son dönemde en güçlü nefesleri haline gelen toplulukların oyunları da yer alıyor. Kumbaracı50'nin ‘Kaldırım Serçesi', DasDas'ın ‘Westend/Batının Sonu', Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu'nun ‘Yangınlar', Yolcu Tiyatro'nun ‘Kürklü Venüs' adlı oyunları buluşmada yerini alıyor.

Etkinliklerin hepsi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Kovid-19 tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilecek. Pandemi koşullarına göre düzenlenmiş Unıq İstanbul Açık Hava Sahnesi'nde 400 seyirci ağırlanacak. 

Etkinliklerin biletleri Biletix ve Sahnedeyeniden.com'dan alınabiliyor. 

Etkinlik dizisinin programı şu şekilde:

 

7 Eylül            Pazartesi        Aziz Nesin Kabare – Levent Üzümcü Tiyatrosu&İzmir Halk Tiyatrosu            

11 Eylül      Cuma         Übü Hep Übü - TiyatrOPS

12 Eylül      Cumartesi Bir Garip Orhan Veli - Reha Özcan Kumpanyası 

15 Eylül      Salı             Ödünç Yaşamlar 2020  - Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu

17 Eylül      Perşembe Harem Kabare - Dada Salon Kabarett 

19 Eylül      Cumartesi Yangınlar – Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu

20 Eylül      Pazar         Kaldırım Serçesi – Kumbaracı50

21 Eylül      Pazartesi   Bir Delinin Hatıra Defteri – Dostlar Tiyatrosu

22 Eylül      Salı             Yaşamaya Dair – Dostlar Tiyatrosu

23 Eylül      Çarşamba Babamı Kim Öldürdü – Moda Sahnesi

24 Eylül      Perşembe Westend/Batının Sonu – DasDas

25 Eylül      Cuma         Kürklü Venüs – Yolcu Tiyatro

26 Eylül      Cumartesi 1984/Büyük Gözaltı – Aysa Prodüksiyon&Perdeci Oyuncuları

27 Eylül      Pazar         Hayal Satıcısı – Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu

28 Eylül      Pazartesi   Güneyli Bayan – Aysa Prodüksiyon&Perdeci Oyuncuları 

30 Eylül      Çarşamba Hoş Geldin Boyacı – Tiyatro Martı

DAHA FAZLA HABER OKU