Charlize Theron oğlunu kız olarak yetiştirdiğini duyurdu

“Bu benim karar verebileceğim bir konu değil”

Aktris Charlize Theron'un evlat edindiği iki çocuğu var 

Oscar ödüllü aktris Charlize Theron sağlıklı bir erkek çocuğu olarak dünyaya gelen oğlunu kız olarak yetiştirdiğini söyledi.

Yakın zamanda evlat edindiği 7 yaşındaki oğlu Jackson’ın cinsiyet kimliği hakkında açıklama yapan Theron, Jackson’ın ilk başlarda “erkek” olduğunu düşündüğünü belirtti.  

Daily Mail’e yaptığı açıklamada Theron, “Ben de onun bir erkek olduğunu düşünüyordum. Ta ki bana 3 yaşında bakıp ‘Ben erkek değilim’ diyene kadar. İşte böyle! Her ebeveyn gibi korumak ve yükselmelerini görmek isteyeceğim iki dünyalar güzeli kızım var” dedi. 
 


İki çocuğunun da doğduğunda kendi öz benliklerini taşıdığını ve dünyanın neresinde büyürse büyüsünler ne olmak istediklerini kendi iradeleriyle belirleyeceklerini belirten Theron “Bu benim karar verebileceğim bir şey değil” şeklinde konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

43 yaşındaki oyuncu röportaj sırasında sözlerine şunları ekledi:

“Bir ebeveyn olarak görevim onların tercihlerini ve onları sevmek ve ne olmak istiyorlarsa ona ulaşmaları için gereken tüm desteği vermek. Çocuklarımın bu hakkı elde etmesi ve bu çerçevede korunmaları için elimden gelen her şeyi yapacağım.”

 


Theron, Jackson’ı 2012’de evlat edinmiş ve 3 yıl sonra da kızı August’u evlat edinmişti.  

Sosyal medyada geniş yankı uyandıran Theron’un açıklamaları özellikle cinsiyet değişimi geçirmiş kişilerce olumlu karşılandı. 
 


Cinsiyet değiştiren Amerikalı avukat ve aktivist Chase Strangio, “Charlize, her çocuğun hak ettiği ebeveynliği sergilediğin için teşekkür ederim” dedi.  

Cinsiyet değişikliği geçiren televizyoncu India Willoughby ise Theron’un “harika bir örnek” teşkil ettiğini söyleyerek “Hadi Charlize! Bu tavrı sevdim. Gelecek bu! Çok güzel. Harika bir ebeveynlik” şeklinde konuştu. 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Özlem Sakın 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU